Nieuw Buinen maakt een bijzonder lastige periode door. De oranjehemden verzamelden in de eerste vijf wedstrijden van het seizoen tien punten, maar hebben sindsdien nog maar drie punten gepakt. Ook in het duel met FVC ging men onderuit: 1-0.

Hens aan dek

Door de serie nederlagen is de ploeg van Herman Scherpen inmiddels afgezakt naar de degradatiezone: alleen FC Assen en Frisia 1883 verzamelden minder punten. En dus is het alle hens aan dek bij Nieuw Buinen, dat tegen de Friezen een aantal sterkhouders miste. Zo waren de gebroeders Hateboer, Robert Hamming en Franck Middelkamp niet beschikbaar.

Schade

Na tien minuten kwam FVC op voorsprong, toen een afgeslagen bal in de kruising werd geschoten. Gesteund door deze voorsprong creƫerde de ploeg uit Leeuwarden een handvol kansen. Doelman Brian de Jonge en onnauwkeurig afwerken door de aanvallers voorkwamen extra schade.

Rode kaart

Later in de wedstrijd werd De Jonge het slachtoffer van een arbitrale dwaling. De doelman kwam in botsing met een tegenstander en werd van het veld gezonden. De strafschop die volgde uit de botsing werd door gelegenheidsdoelman Ezra Abbas uit het doel geranseld. Ook in het restant van de wedstrijd hield Abbas zijn doel schoon.

Fout

Na de wedstrijd gaf arbiter Eleveld zijn fout toe en deed hierover verslag naar de KNVB. Als gevolg daarvan is de rode kaart van Brian de Jonge geseponeerd. Voor Nieuw Buinen een kleine genoegdoening.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

SJS nestelt zich in de subtop

Eindelijk. Dat zal de gedacht bij SJS geweest zijn, nadat er voor het eerst ...

Gasselternijveen vergeet te winnen van Buinerveen

Eindelijk hield Gasselternijveen 'de nul. Voor blije gezichten zorgde het echter niet, want de ...

FC Ter Apel ’96 is het even kwijt

Na de nederlaag van vorige week in Schoonebeek wist FC Ter Apel ’96 ook ...