Nieuw Buinen maakt een bijzonder lastige periode door. De oranjehemden verzamelden in de eerste vijf wedstrijden van het seizoen tien punten, maar hebben sindsdien nog maar drie punten gepakt. Ook in het duel met FVC ging men onderuit: 1-0.

Hens aan dek

Door de serie nederlagen is de ploeg van Herman Scherpen inmiddels afgezakt naar de degradatiezone: alleen FC Assen en Frisia 1883 verzamelden minder punten. En dus is het alle hens aan dek bij Nieuw Buinen, dat tegen de Friezen een aantal sterkhouders miste. Zo waren de gebroeders Hateboer, Robert Hamming en Franck Middelkamp niet beschikbaar.

Schade

Na tien minuten kwam FVC op voorsprong, toen een afgeslagen bal in de kruising werd geschoten. Gesteund door deze voorsprong creƫerde de ploeg uit Leeuwarden een handvol kansen. Doelman Brian de Jonge en onnauwkeurig afwerken door de aanvallers voorkwamen extra schade.

Rode kaart

Later in de wedstrijd werd De Jonge het slachtoffer van een arbitrale dwaling. De doelman kwam in botsing met een tegenstander en werd van het veld gezonden. De strafschop die volgde uit de botsing werd door gelegenheidsdoelman Ezra Abbas uit het doel geranseld. Ook in het restant van de wedstrijd hield Abbas zijn doel schoon.

Fout

Na de wedstrijd gaf arbiter Eleveld zijn fout toe en deed hierover verslag naar de KNVB. Als gevolg daarvan is de rode kaart van Brian de Jonge geseponeerd. Voor Nieuw Buinen een kleine genoegdoening.

Tags:

  • Toon reacties (0)

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Slotoffensief levert punt op voor SPW

SPW trof in haar eerste wedstrijd van het seizoen 2016/2017 het uit de vierde ...

Onstwedder Boys krijgt deksel op de neus

De wedstrijd tussen Onstwedder Boys en SC Scheemda is zaterdagmiddag geƫindigd in een 2-2 ...

Valthermond loopt schade op bij Rolder Boys

Valthermond heeft nagelaten goede zaken te doen in de strijd om de titel in ...