Nieuwe uitdaging voor Edwin Drenth

Edwin Drenth hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen. De 37-jarige speler van Valthermond zal na de zomerstop niet tussen, maar boven voetballers staan. Drenth wordt namelijk trainer van Pekelder Boys.

foto: Kees Rustenhoven

Huwelijk

Daarmee keert de goalgetter terug bij de club waar hij zijn loopbaan als voetballer begon: “Ik heb er als speler een fantastische tijd gehad! En blijkbaar zijn de ervaringen aan de andere kant ook goed geweest, waardoor we elkaar afgelopen maandag het ja-woord hebben gegeven.” Een nieuw huwelijk dat mede tot stand kwam omdat Pekelder Boys hoorde van de trainersambities van Drenth.

Ambitieus

Want ambitieus is de oud-speler van onder andere BV Veendam, Nieuw Buinen en Titan: “Ik volg nu nog de cursus UEFA C, maar heb inmiddels ontdekt dat mijn hart bij het trainersvak ligt.” Naar eigen zeggen wil hij Pekelder Boys eerst op de kaart zetten als stabiele vierdeklasser, om van daaruit verder te kijken naar wat in het vat zit.

Eerste klasse

Overigens is de voetballer Drenth niet minder ambitieus, want met zijn club Valthermond maakt hij in het komende voorjaar dolgraag de sprong naar de eerste klasse: “Dan moeten we mentaal nog wel sterker worden én iedere wedstrijd ten koste van alles willen winnen. Kwaliteit is er namelijk genoeg!”

Tags:

  • Toon reacties (0)

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Ook dit jaar jeugdvoetbal tijdens Hunzetoernooi

Tijdens het derde weekend van juni zal Gasselternijveen weer in de ban zijn van het ...

NL Doet: ook bij voetbalclubs

Eén weekend per jaar staat Nederland in het teken van NLdoet: een landelijke actie ...

Gasselternijveen in actie voor voedselbank

Het afgelopen seizoen kwam v.v. Gasselternijveen vaak in het nieuws rondom het thema voeding, ...