Nieuwe uitdaging voor Edwin Drenth

Edwin Drenth hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen. De 37-jarige speler van Valthermond zal na de zomerstop niet tussen, maar boven voetballers staan. Drenth wordt namelijk trainer van Pekelder Boys.

foto: Kees Rustenhoven

Huwelijk

Daarmee keert de goalgetter terug bij de club waar hij zijn loopbaan als voetballer begon: “Ik heb er als speler een fantastische tijd gehad! En blijkbaar zijn de ervaringen aan de andere kant ook goed geweest, waardoor we elkaar afgelopen maandag het ja-woord hebben gegeven.” Een nieuw huwelijk dat mede tot stand kwam omdat Pekelder Boys hoorde van de trainersambities van Drenth.

Ambitieus

Want ambitieus is de oud-speler van onder andere BV Veendam, Nieuw Buinen en Titan: “Ik volg nu nog de cursus UEFA C, maar heb inmiddels ontdekt dat mijn hart bij het trainersvak ligt.” Naar eigen zeggen wil hij Pekelder Boys eerst op de kaart zetten als stabiele vierdeklasser, om van daaruit verder te kijken naar wat in het vat zit.

Eerste klasse

Overigens is de voetballer Drenth niet minder ambitieus, want met zijn club Valthermond maakt hij in het komende voorjaar dolgraag de sprong naar de eerste klasse: “Dan moeten we mentaal nog wel sterker worden én iedere wedstrijd ten koste van alles willen winnen. Kwaliteit is er namelijk genoeg!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Muur van de Kanaalstreek

Tussenstand Muur van de Kanaalstreek na speelronde 3.

Trainerscarrousel: Titan handelt snel

Het einde van het jaar is in zicht en dus nemen veel clubs en ...

Benjamin Huizinga: sporttalent van het jaar!!

Een geldbedrag van 5.000 euro voor SJS. Een waardebon ter waarde van 750 euro ...