Nieuwe uitdaging voor Edwin Drenth

Edwin Drenth hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen. De 37-jarige speler van Valthermond zal na de zomerstop niet tussen, maar boven voetballers staan. Drenth wordt namelijk trainer van Pekelder Boys.

foto: Kees Rustenhoven

Huwelijk

Daarmee keert de goalgetter terug bij de club waar hij zijn loopbaan als voetballer begon: “Ik heb er als speler een fantastische tijd gehad! En blijkbaar zijn de ervaringen aan de andere kant ook goed geweest, waardoor we elkaar afgelopen maandag het ja-woord hebben gegeven.” Een nieuw huwelijk dat mede tot stand kwam omdat Pekelder Boys hoorde van de trainersambities van Drenth.

Ambitieus

Want ambitieus is de oud-speler van onder andere BV Veendam, Nieuw Buinen en Titan: “Ik volg nu nog de cursus UEFA C, maar heb inmiddels ontdekt dat mijn hart bij het trainersvak ligt.” Naar eigen zeggen wil hij Pekelder Boys eerst op de kaart zetten als stabiele vierdeklasser, om van daaruit verder te kijken naar wat in het vat zit.

Eerste klasse

Overigens is de voetballer Drenth niet minder ambitieus, want met zijn club Valthermond maakt hij in het komende voorjaar dolgraag de sprong naar de eerste klasse: “Dan moeten we mentaal nog wel sterker worden én iedere wedstrijd ten koste van alles willen winnen. Kwaliteit is er namelijk genoeg!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

SJS’ers vlagdragers bij Nederlands Elftal

Tijdens de oefenwedstrijd tussen Nederland en Italië was er voor het eerst in de ...

FC Kanaalstreek is in beweging!

In de tweede helft van het afgelopen seizoen werd FC Kanaalstreek gelanceerd. Gezien de ...

Muur van de Kanaalstreek

Tussenstand Muur van de Kanaalstreek na speelronde 2.