Stadskanaal wint oefenduel van Peize

SC Stadskanaal speelde gistermiddag een oefenduel tegen mede-tweedeklasser Peize, nummer elf in 2J. Trainer Slor greep deze mogelijkheid aan voor het testen van een nieuw systeem en gaf A-junior Wessel Klijnstra een kans in de basisopstelling. Ook keerde doelman Royce Geerlings weer terug onder de lat, na maanden blessureleed.

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Foto’s: Stoffer Bakker

Geen enkele kans

Stadskanaal begon uitstekend aan de wedstrijd en kwam al snel op 1-0 door een goal van Tristan Rotman. Even later was ook Jordy Saman trefzeker, na goed voorbereidend werk van Robbert Pals. De Knoalster verdediging gaf Peize voor rust geen enkele kans en zo ging men met een 2-0 voorsprong de rust in.

Klijnstra scoort

Na de rust liet basis-debutant Klijnstra zich zien. Keer op keer maakte hij het de verdedigers van Peize lastig en hij bekroonde zijn goede wedstrijd zelfs met een prachtige goal: 3-0. De thuisploeg kreeg nog enkele kansen, maar kwam niet meer tot scoren. Peize deed dit nog wel, hoewel aan deze treffer een behoorlijke buitenspel lucht hing.

Prima overwinning

Desondanks een prima overwinning voor Stadskanaal, dat liet zien ook zonder sterkhouders als Bakker en Vos goed voor de dag te kunnen komen.