GKC: één voor twaalf

Enkele dagen voor de burentwist met Gasselternijveen wordt op sportpark ‘Hoogte der Heide’ in Gasselte de kreet ‘alle hens aan dek’ gebruikt. Want voor vaste bespeler GKC zijn het roerige tijden. Wanneer de geel-zwarten de komende maanden hun gelederen niet versterken, dan kan het over enkele maanden zo maar gedaan zijn met voetbal op de zondagmiddag.

Hoogte der Heide… (foto: archief)

Doemscenario

Want hoewel GKC de zaakjes als dorpsclub in de breedte best goed voor elkaar heeft, tekent zich voor de zondagse hoofdmacht een doemscenario af. Enkele spelers van het huidige eerste elftal zullen na afloop van het huidige seizoen stoppen of afdalen naar een lager elftal.

Eeuwig zonde

En dat is volgens oer-GKC’er Harry Krol de dood in de pot: “Onze jeugdspelers zijn te jong om in het eerste elftal te gaan spelen en dan wordt de spoeling dun. Het zou echter eeuwig zonde zijn wanneer er na de zomer op zondagmiddag niet meer gevoetbald wordt in Gasselte.”

Fraai sportpark

Voor de echte voetballiefhebbers zal GKC synoniem staan aan ‘Hoogte der Heide’. Krol onderschrijft de charme van het fraai gelegen sportpark: “Bijna iedereen die voor de club heeft gespeeld, voelde zich hier thuis! Maar ook gekende profs als John de Wolf, René Eijkelkamp en trainer Ron Jans spraken altijd vol lof over het park.” Volgens Krol is het de plek waar altijd gevoetbald kan worden.

Derby’s en gezelligheid

Samen met trainer Emiel Jansen probeert Krol de komende periode (oud-)spelers te verleiden tot een overstap naar de vijfdeklasser: “We spelen bijna iedere week een streekderby, dus dat moet liefhebbers aanspreken! Daarnaast bieden wij de nodige gezelligheid rond trainingen en wedstrijden.”

Interesse?

Volgens Krol kunnen geïnteresseerden het beste contact opnemen met Otto Mulder via telefoonnummer 06-5367 4277, maar is het sturen van een e-mail naar info@vvgkc.nl ook een mogelijkheid.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Kerstzaalvoetbaltoernooi: poule A

Buinen is er niet in geslaagd om de halve finale van het Kerstzaalvoetbaltoernooi in ...

Protos Weering: Nieuw Buinen probleemloos naar halve finale

In de kwartfinale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi kende Nieuw Buinen geen enkele moeite ...

Voetballers op de fiets? De 100 van Nieuw Buinen!

Het in 2018 jubilerende v.v. Nieuw Buinen is al druk met de voorbereidingen op ...