Gehavend Stadskanaal verliest van Heerde

SC Stadskanaal heeft haar tweede opeenvolgende thuiswedstrijd verloren. Zonder de vaste krachten Sten Vos, Ron Lohuis en Hidde Jan Hidding was Heerde met 0-2 te sterk. Hierdoor staan de bezoekers gelijk met de Knoalsters op de ranglijst, met 28 punten uit 15 wedstrijden.

Onnodige overtredingen

Beide teams maakten in de eerste helft hun hoge positie op de ranglijst geen moment waar. Onnauwkeurigheid en vele onnodige overtredingen voerden de boventoon. Misschien waren de beste mogelijkheden wel voor de thuisclub, waar het meeste gevaar kwam vanaf de linkerflank.

Geheel onverwacht

Ook Heerde stelde hier vrijwel niets tegenover al nam het in de 40e minuut wel geheel onverwacht de leiding. Nadat er niet goed weggewerkt werd was het Elkjar Dijkgraaf die dit afstrafte. Met een duidelijk ontevreden trainer Slor zocht men na 47 minuten met een 0-1 ruststand de kleedkamers op.

Rode kaart Oosting

Na de thee zette de thuisclub de tegenstander onder druk, maar dit leverde niet het gewenste resultaat op. Dat het een lastige middag zou blijven stond vast, helemaal toen Robert Oosting door twee onnodige gele kaarten er voortijdig vanaf moest.

Twee debutanten

Door twee wissels toe te passen (Tristan Rotman en Bryan Anandakumar  werden vervangen door Robin Boerhof en A-junior Wessel Klijnstra maakte zijn debuut) probeerde Stadskanaal nog een wending aan het duel te geven. Ook Sander van Hoorn mocht zijn debuut maken, hij verving Jordy Geerlings, maar wat Stadskanaal ook probeerde, het leverde niets op.

Dankbaar gebruik

Ruim in de extra speeltijd maakte Heerde dankbaar gebruik van de geboden ruimte door in de slotminuut  de 0-2 binnen te schieten. Rest slechts één conclusie: Deze wedstrijd snel vergeten en volgende week tegen Zuidwolde laten zien dat het beter kan.