Gemiste kansen komen SJS duur te staan

Na twee voetballoze zaterdagen moest SJS thuis aantreden tegen De Fivel. Tegen de lager geklasseerde Zeerijpers gingen de blauw-witten met 0-1 onderuit en raakte de top in 4D verder uit het zicht.

Vizier niet scherp

SJS was de eerste helft beter dan de bezoekers, maar al gauw bleek dat zij het vizier niet op scherp hadden staan deze middag. De uitblinkende doelman van de bezoekers hield de Knoalsters meermaals van het scoren en anders stond er wel een verdediger een doelpunt in de weg. Verder moet gezegd worden dat het bij de SJS’ers regelmatig ontbrak aan de goede eindpass, waardoor vele aanvallen strandden.

Kous kapot

De thuisploeg dacht ook nog recht te hebben op een strafschop, nadat topschutter Jan Springer onderuit werd gehaald. Zijn kous was wel kapot, maar de bal ging niet op elf meter. Het was éénrichtingsverkeer aan de Julianastraat en de gasten werden voor de rust totaal niet gevaarlijk. Op slag van rust werd de keeper van De Fivel dan eindelijk gepasseerd, alleen stond deze keer de paal in de weg.

Dubbele wissel

In de tweede helft hetzelfde beeld: SJS op jacht naar de openingstreffer en De Fivel dat tegenhoudt. Kansen volgden er ook nu, maar de bal wilde er maar niet in. Trainer Halmingh probeerde het nog met een dubbele wissel en een andere tactiek, maar ook dit leverde niet het gewenste effect op. Wel kreeg De Fivel hierdoor meer ruimte, maar hier leken zij niet van de willen of kunnen profiteren.

Deksel op de neus

Nadat SJS nog maar eens de lat raakte, kregen zij in de 85e minuut de deksel op de neus. De bal werd simpel ingeleverd bij de tegenstander en het was spits Mark Kramers die keeper Rozema omspeelde en de onterechte 0-1 kon scoren. In de laatste vijf minuten probeerde SJS met man en macht nog de gelijkmaker te forceren, maar gescoord werd er niet meer.