Nieuw Buinen hard onderuit in Hoogeveen

Nieuw Buinen is door een ruime 5-1 nederlaag in en tegen Hoogeveen afgezakt naar de laatste plaats op de ranglijst. De oranjehemden stonden al vroeg op een 2-0 achterstand en ondanks dat men tegen tien man speelden konden zij geen vuist maken.

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Behoorlijke achterstand

Binnen tien minuten keek Nieuw Buinen dus al tegen een behoorlijke achterstand aan. Marco Santing prikte een rebound binnen en Björn Zwikker schoot de bal knap over doelman Brian de Jonge: 2-0. De gasten hadden niet veel in te brengen en verder dan een schotje van Issa Chuma kwamen zij dan ook niet.

Geen vuist maken

Oud-Nieuw Buinen speler Daniël Manning leek even later zijn oude club in het zadel te helpen. Zijn ergernis richting de scheidsrechter leverde hem twee gele kaarten op, maar ook tegen tien Hoogeveners kon Nieuw Buinen geen vuist maken. De kans op een resultaat was na een half uur helemaal verdwenen toen Marco Hartman op aangeven van Mohamed de 3-0 scoorde.

Faraouni scoort prachtig

Nieuw Buinen-speler Frank Schijff kwam aan het eind van de eerste helft nog goed weg, toen hij de doorgebroken Mohamed neerhaalde en hiervoor slechts geel ontving. Een meevaller voor de gasten, die op slag van rust zelfs op 3-1 kwamen. Samad Faraouni schoot de bal vanaf 25 meter prachtig met een boog over doelman Borgman.

Hoogeveen beter

Dit zou Nieuw Buinen na rust vleugels moeten geven, maar niets bleek minder waar. Slechts één kans kregen zij in de tweede helft, waarbij Nick Berends net te laat was om de bal binnen te tikken. Hoogeveen was ook met tien man de betere ploeg en via Nick Dekker en Mesud Yildirim bepaalden zij de eindstand op 5-1.