Nieuw Buinen heeft een zeer belangrijke zege geboekt in de kelder van de eerste klasse F. Op eigen veld werd de degradatiekraker tegen FC Assen met 5-2 gewonnen. Roy Hooiveld was de grote man door vier keer te scoren.

tekst: RTV Drenthe

Lang wachten

Voor Nieuw Buinen is het de eerste overwinning in ruim vier maanden. Door de teleurstellende reeks was de ploeg van trainer Herman Scherpen de afgelopen periode afgegleden naar de laatste plaats. Dankzij de driepunter tegen Assen heeft Nieuw Buinen de rode lantaarn nu overgedragen aan de directe concurrent.

Attente Schijff

De thuisclub beleefde een uitstekende start tegen de provinciegenoot. Frank Schijff brak de ban in de negende minuut, waarna Hooiveld de score na een kwartier verdubbelde. Assen verzekerde zich diep in de eerste helft van de aansluitingstreffer. Alessandro Hut was de doelpuntenmaker.

Kwartet van Hooiveld

Kort na de pauze sloegen zowel Nieuw Buinen als Assen een keer toe, via respectievelijk Hooiveld en Hut: 3-2. In het restant van de tweede helft stelde de oranje brigade de winst veilig dankzij de derde en vierde goal van de middag van Hooiveld. Vooral zijn laatste treffer, een boogbal over de keeper, was een fraaie.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer haalt dubbele cijfers tegen Oldambster Boys

Alteveer kende geen enkele moeite met de hekkensluiter en schoot een dozijn treffers vol.

Gasselternijveen de gelukkigste in Alteveer

Tijdens de voorlaatste competitieronde was Gasselternijveen de grote winnaar in de Kanaalstreek-derby tegen Alteveer. In een wedstrijd ...

Nieuw Buinen nipt onderuit tegen koploper Helpman

Nieuw Buinen leed op bezoek bij koploper Helpman een nipte nederlaag.