Verdiende driepunter voor Musselkanaal

Musselkanaal behaalde in Weerdinge een verdiende 0-2 overwinning. Dit overigens zonder tot groots voetbal te komen. Op sportpark “De Luwte” waren de groenhemden effectiever dan de thuisclub. Met twee treffers bewees Jordy Oost opnieuw zijn waarde voor Musselkanaal.

Goede start

Musselkanaal begon opmerkelijk goed aan de wedstrijd. De voorsprong na een kwartier was dan ook verdiend te noemen. Net voor de openingstreffer had het ook al een kans op de voorsprong, maar met de prima voorzet van Robin Gerlach werd niets gedaan. Even later veroverde Gerwin Schmitz de bal, hij gaf deze mee aan Jordy Oost en deze weet wel raad met zulke kansen. Doelman Sjoerd Wolters was kansloos op de inzet van Oost: 0-1. Musselkanaal verdedigde de voorsprong goed, zonder echt in de problemen te komen. Weerdinge kreeg pal voor de rust nog wel twee kansen maar de eerste inzet ging voorlangs en de kopbal van Jeroen Joustra ging over.

Uitblinkers Teuben en Schmitz

De tweede helft had Weerdinge een optisch veldoverwicht. Het was wel wat meer aan de bal dan Musselkanaal, maar veel gevaar leverde het niet op. Musselkanaal hield simpel stand. Alle hoge en diepe ballen waren een prooi voor de prima spelende Jordie Teuben. En Gerwin Schmitz, weer op het middenveld uitkomend, ontregelde veel bij Weerdinge. Musselkanaal kwam niet zo heel veel meer op de helft van Weerdinge, maar de eerste keer dat het wel goed lukte was het ook direct raak. Gerlach snelde er op rechts fraai vandoor en de voorzet op maat werd uitstekend binnengekopt door Oost.

De nul

Musselkanaal kreeg de mogelijkheid om de score uit te breiden, maar in riante positie schoot Tjeerd Sikkema in de handen van Wolters. In de ruim bemeten blessuretijd kreeg Weerdinge nog een uitgelezen mogelijkheid op een tegentreffer, maar eerst redde Scholte Aalbes heel fraai en toen Miskovic de bal voor het intikken had, ging de bal via Ferdinand van der Sluis ten koste van een corner over het doel: “Ik wilde heel graag een keer de nul houden. Dat zou de eerste keer zijn dit seizoen”, was de reactie van Scholte Aalbes op zijn geweldige redding.