Westerwolde legt SPW over de knie

In de Kanaalstreek-derby tussen SPW en Westerwolde was Merijn te Velde de grote man. De rappe aanvaller maakte drie treffers en wees Westerwolde daarmee de weg. Martin Boer smaakte het genoegen om het kwartet vol te maken: 0-4.

Flitsende start

Achteraf gezien was de wedstrijd op sportpark Noord in Stadskanaal na zes minuten eigenlijk al gespeeld. Twee keer stelde de SPW-verdediging Merijn te Velde in de gelegenheid om doeltreffend uit te halen. Na deze snelle doelpunten ging de wedstrijd lange tijd gelijk op. SPW moest natuurlijk aandringen, maar tot veel echte kansen leidde dit niet. Ook van de kant van Westerwolde waren er in de eerste speelhelft verder weinig uitgespeelde kansen. Een vlammend schot van Martin Boer, dat net langs de verkeerde kant van de paal scheerde, was een zeldzaam hoogtepunt, wat dat betreft.

Slotakkoord

Na deze thee drong SPW nog nadrukkelijker aan, maar ook nu stond het vizier van de mannen van trainer Henry Meijerman niet op scherp, of vond men doelman Hebers op de weg. Westerwolde kroop meer en meer uit haar schulp en met nog twintig minuten op de klok was het andermaal Merijn te Velde die het net wist te vinden: 0-3. In de voorlaatste minuut tekende Martin Boer voor het slotakkoord in de vriendelijk verlopen wedstrijd.