Publiek winnaar bij Valthermond – VKW

Valthermond en VKW schotelden het ruimschoots aanwezige publiek zaterdagavond een heerlijke wedstrijd voor. VKW toonde aan dat het niet voor niets koploper in de tweede klasse is, de thuisploeg liet zien dat het behalen van de eerste periode niet op toeval is gebaseerd. Beide ploegen waren prima aan elkaar gewaagd en dat maakte dat het publiek negentig minuten lang op het puntje van de stoel zat: 1-1.

Topschutter Te Velde en doelpuntmaker Bulle… (foto: archief)

Timmer redt Valthermond

De eerste mogelijkheid was voor de bezoekers, maar Erwin Timmer redde uitstekend op een inzet van Frank Giesselbach. Daarna pakte Valthermond een licht overwicht en moest Timmers collega Martijn Mulder moest ver uit zijn goal om Edwin Drenth een vrije doortocht te beletten. Verder schoot Alwin Braakman nog naast en strandde Demy te Velde na een prachtige actie op doelman Mulder.

Drenth vergeet te scoren

Hierna was het Frits Nijstad die zich namens de koploper liet gelden. Een vrije trap verdween net over de deklat en een schot uit de draai ging net naast. Kort voor het rustsignaal had Valthermond op voorsprong moeten komen. Eerst stuurde Dion van der Laan Edwin Drenth weg, maar de topschutter schoof de bal naast. Nog groter was de kans die Demy te Velde, na balverlies van Erwin Willems, aan Drenth schonk. Nu kopte de aanvalsleider echter naast.

Deksel op de neus

Na de pauze hetzelfde spelbeeld als in het eerste part. Twee teams die elkaar weinig toegeven en beide vol voor de winst gaan. Opnieuw moet Valthermond op voorsprong komen, maar Rick Schlimback en Demy te Velde spelen een overtal situatie niet goed uit. Zoals zo vaak valt de goal dan aan de andere kant. Een vlijmscherpe counter mondt uit in een scherpe voorzet van aanvoerder Frits Vermeulen. Wie anders dan Anjo Willems is ter plaatse om resoluut af te ronden.

Slotakkoord Bulle

Valthermond heeft geluk dat kort na de eerste treffer een volley van Roy Hutter slechts de lat boven Erwin Timmer schampt en dat Dion van der Laan met een geweldige tackle Anjo Willems van zijn tweede treffer afhoudt. Hiermee blijven de Mondkers geloven in een goed resultaat en uiteindelijk krijgt de ploeg ook loon naar werken. Alwin Braakman vindt Jens Bulle en die schuift binnen. Diezelfde Bulle heeft ook nog een hoogstandje in gedachten als hij vanaf de middellijn probeert de ver uit zijn goal staande Mulder te verschalken, maar deze bal gaat ruimschoots over. Al had een goal van dat kaliber wel in het beeld van de wedstrijd gepast.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SPW wint op bezoek bij Drieborg

SPW won zondagmiddag op bezoek bij het laag geklasseerde Drieborg en blijft koploper Westerwolde ...

Buinerveen en JVV gelijk in doelpuntenfestijn

Buinerveen en JVV hebben zondagmiddag een waar spektakel van hun onderlinge wedstrijd gemaakt. In ...

Valthermond moeizaam langs Amicitia VMC

Vanwege de gesteldheid van het Groningse hoofdveld kozen de heren trainers van Amicitia VMC ...