Sellingen wint matige Kanaalstreek-derby van Westerwolde

De Kanaalstreek-derby tussen Westerwolde en Sellingen is gewonnen door de gasten. De Sellingers, die bezig zijn aan een sterke reeks, stonden al vroeg op een 0-2 voorsprong. En hoewel Westerwolde nog voor rust op gelijke hoogte kwam, gingen de drie punten naar Sellingen door de winnende goal van Corné Prins.

Sterke start

Sellingen kende dus een sterke start en door goede doelpunten van Ian de Vrieze in de derde minuut en Rik Bos in de zesde minuut stond de ploeg van trainer Fokke de Jonge op een 2-0 voorsprong. Westerwolde toonde echter veerkracht en na twee sublieme aanvallen over de rechtervleugel wisten René van der Laan in de twaalfde minuut en Martin Boer het net achter keeper Klamer van Sellingen te vinden.

Gelijk op

Lange tijd ging het spel daarna gelijk op. Een vlammend schot van spits Martin Boer van Westerwolde verdween net langs de verkeerde kant van de paal, waarna Corné Prins de trekker namens Sellingen wel doeltreffend overhaalde. Vanaf de linkerkant kon hij ongehinderd met de bal aan de voet naar binnen snijden. Niemand van Westerwolde die hem kon of wilde afstoppen en met de nodige precisie schoot hij van buiten het strafschopgebied de bal achter doelman Henk Hebers van Westerwolde: 2-3.

Uit alle macht

Na de thee probeerde Westerwolde uit alle macht de gelijkmaker te forceren. Maar verder dan goede doelpogingen van Harmen Huls, die zijn inzet door de lat zag gekeerd, Martin Boer en de ingevallen Jeremy Hekman kwam de lijstaanvoerder niet. Sellingen stelde daar aanvallend niet veel tegenover, maar consolideerde de in de eerste helft verkregen voorsprong op solide manier en zo namen zij de drie punten mee naar huis.