Jordy Oost schiet Musselkanaal weer naar winst

Van goed voetbal was amper sprake op het Sportpark aan de Parklaan te Musselkanaal. In de uiterst belangrijke wedstrijd tussen Musselkanaal en HODO deed de thuisclub echter wel wat het moest doen. Met de nodige moeite werd rode lantaarndrager HODO verslagen. Jordy Oost was met twee treffers het goudhaantje.

Matchwinner Jordy Oost… (archief)

Grote belangen

De belangen waren groot bij het duel tussen Musselkanaal en HODO. De thuisclub moest winnen om de aansluiting te krijgen met een drietal ploegen boven hen en HODO had de punten bitter hard nodig om de aansluiting met OVC’21 en Gieten te houden. Vandaar dat er nogal wat spanning op het duel stond en wellicht was dat ook de oorzaak dat het spel vooral in de eerste helft van een bedroevend niveau was.

Weinig bakken

Beide teams bakten er niet veel van. De eerste kansen waren voor de gasten, maar Wesly Annen faalde in kansrijke positie en een vrije trap van Timon Smeding werd met moeite verwerkt door keeper Arjan Scholte Aalbes. Niet veel later ging zijn collega aan de andere kant, Marcel Pol, gruwelijk in de fout, maar hij had geluk dat Jordy Oost net meer bij de bal kon komen. De fraaiste actie was even later van de opvallend goed spelende Jeroen Ots, zijn splijtende pass op Tjeerd Sikkema werd echter door Sikkema niet goed afgerond: het schot eindigde naast het doel van Pol.

Woortman grijpt in

De tweede helft begon voor Musselkanaal goed toen Robin Gerlach er op rechts vandoor ging. Zijn voorzet werd door Oost echter hoog over geschoten. Daarna waren het de gasten die het betere van het spel hadden. Echt grote kansen leverde het de ploeg van trainer André Blom niet op. Trainer Woortman haalde Robin Schmitz ten faveure van Jorn Wiekens van het veld en vanaf dat moment begon het weer wat beter te lopen bij de thuisclub. Eerst was het Rolf Kayser die een goede kans kreeg. maar keeper Pol hield uitstekend tegen.

Waardevolle Oost

Niet veel later was het Kayser die aan de basis stond van de openingstreffer. Jordy Oost kreeg de bal mee en de topscorer knalde de bal langs de kansloze Pol. Vier minuten later werd de wedstrijd beslist door de mooiste actie van de wedstrijd. Kevin Oosting werd op links de diepte in gestuurd en zijn voorzet op maat werd op uitstekende wijze ingekopt door Oost: 2-0. Daarmee bewees Oost maar weer eens zijn waarde voor Musselkanaal deze middag.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

NWVV speelt gelijk bij NKVV

NWVV speelde gelijk bij NKVV en leed daarmee duur puntverlies.

Valthermond maakt pas op de plaats

Vooral voor de pauze maakten Valthermond en Rolder Boys er een zeer aantrekkelijk duel ...

Titan wint ook van Sleen

Titan blijft aan de winnende hand en stevent af op promotie.