Gieterveen onderuit bij koploper FVV

Gieterveen heeft koploper FVV geen schade kunnen toebrengen in hun strijd om het kampioenschap. Op een avond waar er wel degelijk kansen lagen om punten mee naar huis te nemen, was het FVV dat in de slotfase de 3-1 scoorde en de overwinning daarmee veilig stelde.

Slechte grasmat

In de eerste helft lagen er voor de bezoekers namelijk best wel mogelijkheden om op voorsprong te komen. FVV was de beter voetballende ploeg en had ondanks de slechte grasmat minder moeite om te combineren. Echter, de as van het veld werd door de Gieterveners goed bezet, waardoor er geen grote kansen ontstonden voor de thuisploeg. Alleen vanuit een standaardmoment werd het voor keeper Lugtenborg even spannend, maar ook hier was het centrale duo Caspers en Hospers een sta in de weg voor de voorwaartsen van FVV.

Grote kans Caspers

Het spel van Gieterveen was een stuk opportunistischer, maar dit leverde wel grote mogelijkheden op. Niek Drent stond wederom in de punt van de aanval en was bij veel aanvallen betrokken. Zo gaf hij een voorzet op De Vries, die van dichtbij net niet kon inkoppen. Ook collega spits Bakker was een keer gevaarlijk, maar hij draafde zijn rush net iets te lang door om gevaarlijk te worden. Afleggen was misschien een betere optie geweest. De grootste kans was voor Caspers. Na een scherp aangesneden vrije trap kon hij bij de tweede paal vrij inkoppen, maar zijn inzet ging rakelings langs de paal.

Op de vuisten

In de tweede helft bouwde de druk van FVV steeds meer op, maar bleven ze moeite houden om kansen te creëren. Gieterveen schuwde de duels niet, probeerde daarmee de thuisploeg uit het spel te halen en werd in de omschakeling een paar keer nog levensgevaarlijk. Bakker was veel sneller dan zijn directe tegenstander en probeerde nu Drent wel een paar keer in stelling te brengen. Dit leverde een grote kans op voor Drent, maar hij schoot hard op de vuisten van Brondijk. Aan de andere kant was Bertrain gevaarlijk in de rebound na een corner, maar hij schoot de bal van dichtbij naast.

Toch nog doelpunten

In het laatste half uur vielen er toch nog doelpunten te noteren. Vanuit een vrije trap kon Akdemir richting doel koppen. Lugtenborg kon in eerste instantie nog redding brengen, maar in de rebound was het dezelfde Akdemir die nu wel raak schoot. Niet veel later was de score alweer gelijk. Het was wederom Bakker die zijn man te snel af was en weer breed gaf op Drent. Deze keer won Drent wel het onderlinge duel met Brondijk en scoorde hij daarmee de 1-1.

Rakelings over

Helaas voor de groenhemden kwam FVV té snel weer op voorsprong. Een jongeling van FVV kreeg in de zestien de bal wat gelukkig voor de voeten en punterde de bal onder Lugtenborg door. In de slotfase had Drent nog twee maal de kans om de score gelijk te brengen, maar de eerste keer werd hij afgefloten voor buitenspel en zijn tweede inzet ging rakelings over de deklat. Net op het moment dat Caspers als stormram naar voren werd gestuurd scoorde Akdemir zijn tweede van de wedstrijd met een droog schot in de verre hoek.

Niet onverdienstelijk

Ondanks de nederlaag geen onverdienstelijke wedstrijd van de Gieterveners, die de komende dagen snel zullen moeten herstellen om weer fit te zijn tegen een ploeg waar in de eerste wedstrijd een overwinning werd behaald, PJC.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Beroerde middag voor tobbend Titan

In de strijd tegen degradatie kende Titan wel een hele slechte dag. Zelf verloren ...

Stadskanaal zakt steeds verder weg

Na negentien wedstrijden staat SC Stadskanaal op een trieste elfde plek: een plek die ...

Goed georganiseerd Titan pakt drie punten

Na één jaar derde klasse mochten de mannen van Titan uit Nieuw-Weerdinge eindelijk weer ...