Sylvia Smit geëerd door KNVB

Voorafgaand aan de WK-kwalificatiewedstrijd van de OranjeLeeuwinnen tegen Noord-Ierland is de uit Stadskanaal afkomstige Sylvia Smit benoemd tot bondsridder van de KNVB. De aanvaller speelde 106 interlands voor de Oranjevrouwen en scoorde daarin dertig keer.

tekst: KNVB / foto: Xander Smit

Historisch

De 31-jarige Smit debuteerde op 6 augustus 2004 in Oranje, in een oefenduel met Japan (0-2). Ze was er in 2009 bij toen Nederland voor het eerst deelnam aan het EK en was één van de speelsters die een penalty benutte in de historische kwartfinale tegen Frankrijk – die na strafschoppen werd gewonnen.

Zes goals

De meest opvallende interland uit de loopbaan van Smit was op 29 oktober 2009. In de met 13-1 gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Macedonië maakte ze zes doelpunten, waaronder een onvervalste hattrick in de laatste tien minuten.

Club van Honderd

De laatste interland van Smit was in 2013, op het EK in Zweden – het met 0-1 verloren pouleduel van IJsland. Met haar 106 interlands staat Smit op de negende plaats van OranjeLeeuwinnen met meeste interlands en slechts drie vrouwen maakten ooit meer doelpunten dan Smit in Oranje.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like