De derde wedstrijd in de maand april is voor Gieterveen uitgelopen op een deceptie. Wederom geen punten voor de groenhemden, die dat voor een groot deel aan zichzelf te wijten hadden.

foto: archief

Matige wedstrijd

Het treffen in Nieuwe Pekela werd geen hoogstaand gebeuren. Mede door het droge veld en de temperatuur bleef het baltempo laag en kwam de wedstrijd amper los. Gieterveen voetbalde weliswaar wat beter, maar dit was hooguit tot een meter of twintig van de vijandige goal. PJC probeerde vooral met passes van laatste man Harms de snelle voorwaartsen te bereiken, maar door de goede organisatie werden ook zij niet gevaarlijk. Beide ploegen zochten de kleedkamer dan ook op zonder te hebben gescoord.

Vrije trappen

In de tweede helft veranderde er weinig aan het wedstrijdbeeld. De bezoekers leken een klein overwicht te hebben, maar in de omschakeling moest het opletten op de voorwaartsen van de PJC. De Pekelders kwamen vrij gelukkig op voorsprong, toen een vrije trap van Maurice Gersonius bij de tweede paal het doel inzeilde. Kort daarna werd de score verdubbeld: uit een vrije trap kwam de bal in de kluts voor de voeten van een rood-zwarte, die onberispelijk raak schoot.

Hoog over

Gieterveen kreeg hierop wat kleine mogelijkheden, maar schoten van Bakker, Smit en De Vries belandden over de goal. In de slotfase prikte Gersonius nog zijn tweede goal binnen, nadat hij vanuit de omschakeling alleen voor keeper Lugtenborg verscheen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like