Stadskanaal kan Beilen niet stoppen

SC Stadskanaal heeft ook haar zesde competitiewedstrijd op rij niet weten te winnen. In een slechte wedstrijd trok het in goede vorm stekende Beilen aan het langste eind, door een doelpunt van Frank Polman aan het begin van de tweede helft.

Van de doellijn

De thuisploeg begon zwak aan de wedstrijd en Beilen kreeg meerdere goede kansen op een voorsprong. Tot twee keer toe haalde Robbert Pals een inzet van de doellijn en Robert Oosting moest reddend optreden nadat doelman Geerlings al gepasseerd was.

Meer grip

Stadskanaal probeerde vooral met lange ballen haar spitsen Rotman en Bakker te bereiken, maar dit leidde meestal tot balverlies. Trainer Slor probeerde wel meer grip te krijgen op het duel, door Robin Boerhof te vervangen voor Martijn van der Goot. Dit sorteerde wel enig effect, maar kansen leverde het niet op. Ook de gasten wisten niets meer te creëren en dus bleef het tot de pauze 0-0.

Rode kaart Vos

Vlak na rust was het al snel raak voor Beilen. Doelman Geerlings kreeg een voorzet vanaf rechts niet goed onder controle en het was Frank Polman die dankbaar profiteerde: 0-1. En nadat Sten Vos na ruim een uur spelen met een rode kaart werd weggestuurd, werd het helemaal een moeilijke opgave voor de blauw-witten.