Titan in de tweede helft langs Zwartemeerse Boys

Titan heeft haar ongeslagen status in 2018 behouden door een 1-4 overwinning op Zwartemeerse Boys. In de eerste helft kwam Zwartemeerse Boys verdiend op voorsprong, maar in de tweede helft wisten de rood-witten zich op te richten en de achterstand om te buigen. Hiermee blijft Titan de naaste belager van WKE’16.

Blessure Jos Smidt

Titan begon niet goed aan de wedstrijd en zag Zwartemeerse Boys na 25 minuten op voorsprong komen. Een hard schot van Koen Walda trof de lat boven Remon Poede maar de rebound was een koud kunstje voor Tim Funke die van dichtbij kon binnenkoppen. Op dat moment had Jos Smidt het veld al verlaten met een blessure.

Noodgedwongen wisselen

Vlak na de 1-0 moest ook Dennis Faber het veld verlaten waardoor Titan al tweemaal noodgedwongen moest wisselen. Zwartemeerse Boys bleef de enige ploeg met mogelijkheden in de eerste helft. Zij troffen de paal via Daimy ten Velde, maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft.

Uiterste hoek

Zwartemeerse Boys was ook de ploeg die de eerste kans kreeg in de tweede helft, maar wist hier niet van te profiteren. Aan de andere kant ging de eerste echte kans van Titan gelijk tegen de touwen. Een lange bal van Mark Baas werd terug gekopt door invaller Marko Mihalj die vervolgens door Peter Stap werd klaargelegd voor Kevin Faber. Laatstgenoemde plaatste  de bal in de uiterste hoek: 1-1.

Twee keer Hendriks

Niet veel later namen de gasten de leiding door een doelpunt van Harm-Jan Moesker. Een corner van Rick Hendriks werd door Nick Katoen ingekopt. Zijn inzet werd nog op de lijn gekeerd, maar het was Moesker die reageerde en Titan aan de leiding bracht. Zwartemeerse Boys ging in de slotfase risico nemen en met de geboden ruimte wist Rick Hendriks wel raad. Hij maakte in de blessuretijd zowel de 1-3 als de 1-4.