Gieterveen scoort makkelijk en wint

Gieterveen heeft enkele dagen na de blamage tegen PJC drie belangrijke punten behaald. Tegen het onvoorspelbare MOVV werd een meer dan terechte overwinning behaald en was het verschil in de score zonneklaar: het werd 6-2 voor de groenhemden.

Dennis Smit (r) deed zijn oude ploeg pijn…

Bliksemstart

De basis voor de overwinning werd gelegd in het eerste kwart van de wedstrijd. Gieterveen overrompelde haar tegenstander volledig en stond na tien minuten al op een 2-0 voorsprong. Stefan van der Veen opende de score met een fraaie volley vanaf de rand van het strafschopgebied. Kort daarna werd de score verdubbeld. Deze keer was Van der Veen de aangever en kon Rideon de Vries van dichtbij binnen koppen.

Ruime marge

Hierna duurde het iets langer voordat er weer gescoord werd, maar meer dan tien minuten had Gieterveen niet nodig. Deze keer was het Dennis Smit, die op aangeven van Niek Drent zijn oude club pijn deed. Met een bekeken schuiver versloeg Smit de sluitpost van de Midwolders. Een hard schot van Jordi Bakker in het dak van het doel leek vervolgens de beslissing te brengen: 4-0.

Aan de bak

Jordi Blaauw deed echter iets terug. Ondanks een sterke lucht van buitenspel mocht de aanvaller doorgaan en de bal in een lege goal schuiven. Vlak voor het rustsignaal was het voor de gastheren opnieuw raak. Een inzet van Bakker werd eerst nog tot corner verwerkt, maar uit deze corner kon dezelfde Bakker geheel vrijstaand binnenkoppen. Blaauw verkleinde de marge vervolgens nog een keer, door uit de draai in de verre hoek te schieten, waardoor Gieterveen na de thee toch nog aan de bak moest.

Defensieve uitblinkers

In de tweede helft was het allemaal niet zo spectaculair als in het eerste bedrijf. Gieterveen leek de voorsprong eens een keer te willen behouden en MOVV was eigenlijk niet bij machte om gevaarlijk te worden. Het probeerde vooral met lange ballen de snelle jongens Blaauw en Sportel te vinden, maar uitblinkers Caspers en Mulder gaven de voorwaartsen geen enkele kans om gevaarlijk te worden.

Slotakkoord

Feitelijk was Gieterveen ook in de tweede helft de meest gevaarlijke ploeg, maar het schot van Ramcharan ging hoog over en de inzet van van Bakker belandde van dichtbij op de paal. In de slotminuut werd er nog wel gescoord. Invaller Oeben was in één aanname zijn persoonlijke tegenstander voorbij en stelde hierna De Vries in staat om van dichtbij zijn tweede goal van de avond te maken.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Slotfase nekt Borger in Hollandscheveld

Met nog tien minuten op de klok leidde Borger nog met 0-1 bij Hollandscheveld en ...

Alteveer zet ook Pekelder Boys opzij

De derby tussen Alteveer en Pekelder Boys. Negentig minuten haat en nijd en dan ...

Kwetsbaar SJS verliest bij Corenos

SJS heeft op bezoek bij Corenos dure punten laten liggen. Door de nederlaag in ...