Nieuw-Buinen boekt cruciale zege op Noordster

Nieuw-Buinen boekte afgelopen zondag een zeer belangrijke overwinning op Noordster. Tegen de Pekelders, die ook nog niet zeker zijn van lijfsbehoud, werd er met 0-2 gewonnen door doelpunten van Ezra Abbas en Robert Tieks. Komend weekend gaan de oranjehemden wederom op bezoek in Oost-Groningen, dan wacht namelijk nummer drie WVV. 

Foto: Gert Meulman

Uitstekende De Jonge

De gasten lieten vanmiddag zien koste wat het kost de drie punten mee te willen nemen. Onder leiding van aanvoerder Robert Hamming ging Nieuw-Buinen op zoek naar doelpunten, maar zagen zij eerst Kees Dun gevaarlijk worden. De spits van Noordster vond twee keer de uitstekend keepende Brian de Jonge op zijn weg.

Lage schuiver

Samad Faraouni moest deze middag al vroeg het veld verlaten, maar ook zonder de middenvelder kwam Nieuw-Buinen op voorsprong. Het was Ezra Abbas die met een lage schuiver in de verre hoek raak schoot. Noordster stelde hier in de eerste helft weinig tegenover en kwam niet verder dan een tweetal mogelijkheden van Jordi Sanders en Rik Wubs.

Ander vaatje

Na de twee tapte de thuisploeg uit een ander vaatje. Met man en macht gingen zij op zoek naar de gelijkmaker, maar De Jonge hield zijn doel schoon. De bezoekers kregen ook een aantal grote kansen in de counter, alleen wisten Saglam, Thijs Hateboer en Roy Hooiveld het net niet te vinden. Dit lukte Robert Tieks in de slotfase wel en met een intikker bepaalde hij de eindstand op 0-2.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Fotoverslag: Jeugdteam Kanaalstreek – U. Halidas FK

Na de eclatante 12-0 overwinning op de Italiaanse leeftijdsgenoten wachtte het Jeugdteam Kanaalstreek een ...

A&S Houtbouw Muur van de Kanaalstreek!

Komend seizoen kunnen de teams weer strijden om de titel Muur van de Kanaalstreek, ...