Stadskanaal weet weer wat winnen is

Stadskanaal behaalde na meer dan twee maanden eindelijk weer een overwinning en tankte weer een beetje zelfvertrouwen. Hekkensluiter Raptim werd met een 4-1 nederlaag naar huis gestuurd, maar gemakkelijk ging het allemaal niet.

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Veel te slap

Ook nu moest trainer Rick Slor weer puzzelen om een team binnen de lijnen te brengen. Een zestal spelers ontbraken en daarom kregen A-junior Wessel Klijnstra en Bas Wirschuleit vanaf de aftrap het vertrouwen van Slor. Toch begon de thuisclub veel te slap aan de wedstrijd en dat werd in de vijfde minuut dan ook afgestraft. Robert Mulder werd in buitenspelpositie aangespeeld en mocht van scheidsrechter Alkema doorgaan om doelman Geerlings met een lob te verschalken.

Veel meer gedreven

Stadskanaal bleef aanknoeien en was niet bij machte om echt gevaarlijk te worden. In de 38e minuut ging Robert Oosting goed door en wist zijn maatje Tristan Rotman op maat te bedienen. Van dicht bij liet hij doelman Bunskoek koppend kansloos. Dat trainer Slor niet tevreden was leidde er toe dat de thuisclub na de thee veel meer gedreven uit de kleedkamer kwam, maar niet mocht klagen dat Robin de Leeuw vanuit een counter de thuisclub spaarde.

Geen kans

Twee minuten later was het voor de thuisclub wel raak. Linksachter Robbert Pals soleerde door de verdediging en werd door Marnix Leferink binnen de zestien onderuit geschoffeld. Tristan Rotman gaf doelman Bunskoek vanaf elf meter geen kans: 2-1. Kort na de verkregen voorsprong had Jeffrey Bakker de marge nog kunnen vergroten, maar op aangeven van Klijnstra ging de bal net naast. Toch wist Stadskanaal via invaller Saman op 3-1 te komen en was de wedstrijd in feite al beslist.

Tweede penalty

Raptim sputterde nog even tegen en zo moest Royce Geerlings nog reddend optreden op een inzet van Arnold Malkus. Omdat Raptim meer risico’s ging nemen ontstond er meer ruimte voor de Knoalster voorwaartsen. Dit leverde ook nog de 4-1 op, nadat ook Jeffrey Bakker mocht aanleggen vanaf elf meter. Hiervoor ontving Raptim-aanvoerder Malkus zijn tweede gele kaart en dus rood.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Westerwolde laat winst glippen tegen Kwiek

Met nog één wedstrijd te spelen heeft Westerwolde, ondanks de jammerlijke nederlaag afgelopen zondagmiddag ...

Duur verlies voor Stadskanaal in promotiestrijd

Nadat Zwartemeer afgelopen week verloor van DVC ’59 was de opdracht voor Stadskanaal heel ...

Alteveer incasseert half dozijn

Alteveer heeft in de wedstrijd tegen MOVV geen vervolg kunnen geven aan de ruime ...