Het lijkt erop dat Valthermond op z’n Drents gezegd “De kop weer deur het helster het.” In Zuidwolde behaalden de manschappen van Bart Hartman een 3-0 overwinning, al gebied de eerlijkheid te zeggen dat dit enigszins geflatteerd was. De thuisploeg liet diverse mogelijkheden onbenut, waar de bezoekers genadeloos toesloegen.

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Uitblinker Van der Laan

De openingsfase was voor Zuidwolde met direct al mogelijkheden voor Mark van de Beld en Martijn Spijkerman. Tom Meijers en doelman Erwin Timmer voorkwamen dat Valthermond direct al averij opliep. Na deze openingsfase rammelden ook de Mondkers aan de bel, waarbij de mooiste kans voor uitblinker Dion van der Laan was.

Enig fortuin

De tot rechtsback omgeturnde Van der Laan tikte een voorzet van Demy te Velde echter naast het domein van Jelmer Timmer. Kort daarop was het good old Edwin Drenth die de bezoekers op voorsprong schoot. Een afgeslagen corner werd vanaf rand strafschopgebied door de spits met enig fortuin binnen geschoten. Een stand die tot de pauze ongewijzigd bleef.

Razendsnelle omschakeling

Ook na de pauze waren de eerste mogelijkheden weer voor Zuidwolde. Martijn Spijkerman kopte voorlangs en Mathijs Steenbergen mikte over. In de 61e minuut viel de beslissing. Via de vingertoppen van Erwin Timmer knalde Frans Capellen op de lat, Valthermond schakelde razendsnel en twintig seconden later schoot Demy te Velde de gasten naar een 2-0 voorsprong, wat de nekslag betekende voor de thuisploeg.

Oor tot oor

Zuidwolde geloofde het nu allemaal wel en Tom Meijers bouwde de voorsprong verder uit door een corner van zijn maatje Lars Baas binnen te koppen. Meijers had zelfs nog de 4-0 op de schoen, maar de verdediger zag zijn stift naast gaan. Doelman Erwin Timmer straalde na afloop van oor tot oor, zich goed bewust van zijn aandeel in de tweede Valthermondse treffer: “Ik had natuurlijk ook nog wat goed te maken,” was Timmer kritisch naar zichzelf. “Mooi dat het vandaag gelukt is. Wij hebben nu twee keer op rij de nul gehouden, dat is ook wel eens lekker.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Mussel wint van JVV zonder te overtuigen

In de eerste bekerwedstrijd stond op sportpark ‘De Slenk’ de wedstrijd tussen Mussel en ...

Pekelder Boys opnieuw met lege handen

Na vier wedstrijden is de conclusie dat individuele fouten Pekelder Boys nekken in de ...