In een wedstrijd waarin de doelpunten als rijpe appels van de boom vielen, incasseerde Westerwolde zondagmiddag in en tegen Engelbert de grootste nederlaag van dit seizoen. Waar het gedurende de eerste helft een gelijkopgaande strijd was, werden in de tweede helft werd de Vlagtwedder elf op alle fronten overklast.

Snelle voorsprong

De start van Westerwolde was flitsend. Uit twee snelle vleugelaanvallen werd binnen negen minuten twee keer gescoord. Eerst scoorde centrumspits Martin Boer in de vierde minuut op een prachtige manier uit een voorzet van Merijn te Velde. Vijf minuten later wist dezelfde Merijn te Velde de bal binnen de palen te werken op aangeven van linkerspits René v.d. Laan. Iedereen die dacht dat Westerwolde door deze snel verkregen voorsprong op rozen zat, had het echter mis.

Mum van tijd

Al na drieëntwintig minuten stonden de mannen van trainer van Dijken van Engelbert op een 3 – 2 voorsprong. Door een eigen doelpunt van Westerwolde in de 12e minuut en goals van Tyrell Olthoff (19e min.) en Gerrit v.d. Goot (23e min.) werd de stand in een mum van tijd omgebogen. Toch wist Westerwolde binnen het half uur de stand weer gelijk te trekken. Aanvoerder Rudolf Riks speelde zich binnen de zestien meter keurig vrij en met een hard schot in de korte hoek gaf hij de keeper van Engelbert in de 28e minuut het nakijken: 3 – 3.

Amusement genoeg

Beide teams konden daarna opnieuw beginnen de winst binnen te halen. Engelbert wist daar wel raad mee, want in de 33e minuut kon Jordi Rasterhoff uit een vrije trap vanaf de rechterkant binnen de vijf-meter van Westerwolde de bal ongehinderd binnenkoppen. Vaak komt het niet voor dat in een voetbalwedstrijd binnen 33 minuten zeven doelpunten vallen. Amusement genoeg dus op het sportpark in Engelbert in deze eerste helft met een ruststand van 4 – 3 in het voordeel van de thuisploeg.

Achter de feiten aan

In de tweede helft een Engelbert dat veel beter speelde en dus ook meer en gemakkelijker scoorde dan Westerwolde. De mannen van trainer Loek Swarts liepen constant achter de feiten aan en in de 61e minuut bouwde Engelbert via Taco Groenhuis de voorsprong uit naar 5 – 3. En toen Tyrell Olthoff uitblinker aan de kant van Engelbert, zijn duit ook nog in het zakje deed middels doelpunten in de 61e en 82e minuut, was het helemaal gedaan met de tegenstand van Westerwolde en werd er uiteindelijk met 7-3 verloren.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Valthermond loopt tegen zeperd aan

Valthermond staat weer met beide benen op de grond. De blauw-witten begonnen de competitie ...

Nieuw Buinen in zwaar weer

Na de desastreus verlopen wedstrijd in Heerenveen vorige week, die geflatteerd met 4-0 werd ...