Borger in doelpuntenfeest langs Sweel

De 2-5 eindstand doet vermoeden dat Borger een eenvoudige avond had in Zweeloo. Dat zou de thuisploeg zeker geen recht doen, want met name in de tweede helft liet men een aantal kansen onbenut om de wedstrijd echt spannend te maken. Daardoor behield Borger continu een veilige marge en boekte het een ietwat geflatteerde zege op Sweel.

Flitsstart

Borger startte voortvarend aan het duel met laagvlieger Sweel en stond na een luttele tien minuten al op een 0-2 voorsprong. Beide doelpunten kwamen voort uit standaardsituaties, waarvan Luuk Kenter de eerste benutte. De aanvaller schoot een vrije trap laag en hard binnen. Melvin Ottens nam nummer twee voor zijn rekening door een hoekschop perfect binnen te knikken. Zo leek het een comfortabele avond te worden voor de bezoekers, die de eerste twintig minuten ook het betere van het spel hadden.

Uit het niets

Langzamerhand ebde dat verder weg en kwam de thuisploeg bijna uit het niets op 1-2. Het houtwerk stond echter in de weg, nadat een inzet uit een vrije trap daarop verdween. Borger kwam even met de schrik vrij, maar behield de betere kansen in het eerste bedrijf. Het aanvalsduo Albert Stevens en Kenter kreeg echter twee goede kansen niet achter Sweel-doelman Jaap Haan.

Reddende Haandrikman

Na rust een heel ander spelbeeld, waarbij gezegd moet worden dat het spel van beide kanten er niet beter op werd. Borger verzandde ook steeds meer in het opportunistische spel van de thuisploeg en kreeg het daar lastig mee. In de eerste tien minuten na rust kreeg de thuisploeg twee dotten van kansen, maar doelman Edwin Haandrikman bracht twee keer uitstekend redding. Zelfs een inzet van vijf meter voor een leeg doel kreeg men er niet in aan de kant van Sweel.

Kunst- en vliegwerk

Waar Sweel het dus niet lukte om te scoren, lukte Borger dat wel. Ottens schoof op aangeven van Kenter vanuit een lastige hoek beheerst de bal binnen. Wedstrijd gespeeld, althans zo leek het, maar Zweeloo bleef knokken voor wat het waar was en vond twintig minuten voor tijd alsnog het verdiende doelpunt via Mohammed. Borger bleef met kunst- en vliegwerk op de been en zag het houtwerk en doelman Haandrikman erger leed voorkomen.

Opnieuw Kenter

Tien minuten voor tijd leek dan eindelijk de rust te komen waar Borger enigszins naar snakte toen men een strafschop kreeg na een overtreding op Björn Everts. Kenter ontfermde zich over het buitenkansje en maakte daarmee zijn tweede van de avond. Een minuut later was het zowaar aan de andere kant ook alweer raak. Darneviel scoorde op aangeven van Ter Avest, maar echt spannend werd het niet meer. De wedstrijd  werd afgesloten met het mooiste doelpunt van de avond en die kwam op naam van Calvin Beijering. De vleugelspeler ramde na een goede individuele actie de bal ziedend hard in de kruising achter doelman Haan.