Gieterveen laat gevarenzone achter zich

Gieterveen heeft op eigen bodem goede zaken gedaan en een gaatje geslagen met de gevarenzone door de inhaalwedstrijd tegen Harkstede met 3-1 te winnen.

foto: archief

Makkelijke avond

Door de hoge temperaturen en het wel erg slechte hoofdveld op De Hoogkaamp leek goed voetbal niet mogelijk deze avond. Een hoogstaande wedstrijd werd het dan ook niet, maar tot de pauze leek het wel een makkelijke avond te worden voor Gieterveen. Zonder erg goed te spelen kregen de groenhemden een handvol goede kansen, maar alleen Rideon de Vries wist het net te vinden in het eerste bedrijf. Daarvoor had Niek Drent al een keer de lat geraakt en na de 1-0 van De Vries werd een kopbal van Bart Caspers op fraaie wijze uit de bovenhoek geranseld door de sluitpost van Harkstede. De bezoekers uit Harkstede stelden hier bitter weinig tegenover.

Gemakzuchtig

Na de rust veranderde het spelbeeld volledig. Gieterveen begon gemakzuchtig te worden en kreeg daarvoor ook de rekening gepresenteerd. Na miscommunicatie in de laatste linie van Gieterveen kwam aanvoerder Wolter Schomaker in balbezit. Schomaker werd niet gehinderd in zijn dribbel en zag keeper Lugtenborg ver voor het goal staan. Van grote afstand bracht hij op fraaie wijze Harkstede volkomen onverwacht op gelijke hoogte.

Uitblinker Kupers

De thuisploeg leek behoorlijk van slag en mocht in de fase kort na de gelijkmaker van geluk spreken dat de bezoekers niet op voorsprong kwamen. Na een door Lugtenborg gekeerde vrije trap leek de rebound een treffer op te leveren, maar op miraculeuze wijze bleef Gieterveen een achterstand bespaard. Het was uitblinker Bert Kupers die met een knap geplaatst schot Gieterveen weer op voorsprong bracht halverwege de tweede helft. Toen invaller Bidjoy Ramcharan niet veel later uit een prima uitgespeelde aanval de 3-1 mocht binnen tikken was de wedstrijd gespeeld.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Wieringh sluit voetballoopbaan bij GKC winnend af

Een mooie middag voor clubicoon Wieringh, die zijn voetballoopbaan winnend wist af te sluiten ...

Gieterveen kan de weg omhoog niet vinden

De prestaties van Gieterveen in het huidige seizoen blijven achter bij de verwachting. Onlangs ...