Vizier Valthermond kan op nacompetitie

Na de 3-0 nederlaag in en tegen Beilen is het reguliere seizoen voor Valthermond zo goed als gespeeld. De top van de ranglijst is te ver weg en eigenlijk geldt dat ook voor de onderste plaatsen. De Mondkers, die in het bezit zijn van een periodekampioenschap kunnen zich vanaf nu gaan voorbereiden op dit toetje.

Ongepolijst

De liefhebber van vloeiende aanvallen en gepolijst positiespel had op sportpark Noordwest donderdagavond niets te zoeken. Mede door het hobbelige veld, bedienden beide teams zich van het betere “knal de bal maar naar voren en zie maar waar hij terecht komt” tactiek. Aangezien Beilen meer energie in de strijd gooide en daardoor meer persoonlijke duels won viel er op de 3-0 overwinning voor de thuisploeg dan ook helemaal niets af te dingen.

Anders lopen

Wellicht was het anders gelopen als de lob van Dion van der Laan in de goal was beland in plaats van net naast. Dat was immers de eerste kans van de wedstrijd. Beilen antwoordde met een kopbal van Bertus Wolters die over het doel van Erwin Timmer vloog. Een kopbal van Tim Beugels trof even later wel doel en de voorsprong voor Beilen was daar. Deze stand bleef tot de rust staan, al had Valthermond alle geluk van de wereld dat een schot van Patrick Doldersum  via binnen kant paal voor het doel langs caramboleerde.

Wedstrijd gespeeld

Waar de verwachting in de bestuurskamer was dat het wel eens een spannende tweede helft kon gaan worden, was de wedstrijd in feite na twee minuten gespeeld. Tom Meijers en Stephan de Vries liepen elkaar nota bene op het middenveld in de weg en schoven de bal zo in de voeten van Frank Polman. Die bediende Koen Hollemans die genadeloos raak schoot.

Kleine mogelijkheden

Hierna volgde even een betere periode van de bezoekers, met onder andere wat kleine mogelijkheden voor Alwin Braakman en een enorme pegel van Demy te Velde. Doelman Remco Vos tikte de inzet van Te Velde echter op schitterende wijze uit de bovenhoek. Nadat Koen Hollemans Beilen uit een corner naar 3-0 had gekopt geloofde iedereen het verder wel.