Valthermond zet zichzelf te kijk

Schandalig, bar en boos, dramatisch. Zomaar wat woorden die zondagmiddag na afloop van de wedstrijd Valthermond – Ruinerwold op sportpark De Meent klonken en dan is dit nog de gekuiste versie van hetgeen geroepen werd. Valthermond zette zichzelf te kijk door opnieuw met 1-0 te verliezen van de ploeg uit Ruinerwold. De wedstrijd was ook een kopie van het treffen in Ruinerwold.

foto: Kees Rustenhoven

Deksel op de neus

Valthermond met een surplus aan kwaliteit dat in een veel te laag tempo probeert de uitstekende doelman Ewout Knol te verschalken. Kansen worden er ook wel gecreëerd, maar de echte scherpte om de bezoekers op de pijnbank te leggen ontbreekt en dan krijg je in de laatste minuut het deksel met een forse klap op de neus.

Basisdebuut Lowes en Eding

Lichtpuntjes? Ja, de twee A-junioren die hun debuut in de basis maakten kweten zich uitstekend van hun taak. Twan Lowes, die de zieke Erwin Timmer onder de lat verving, kreeg niet veel te doen, maar was attent en verder kansloos bij de tegentreffer. Lars Eding verving de vakantie vierende Rick Schlimback en de jongeling bevestigde maar eens weer dat hij klaar is voor de Valthermondse hoofdmacht.  Jammer voor hem dat zijn medespelers niets deden met enkele panklare voorzetten.

Helemaal mis

Verder viel Stephan de Vries in positieve manier op. De verdediger kent als geen ander zijn kwaliteiten en legde na afloop dan ook de vinger op de zere plek: “Als ik al de scoringskansen krijg en de beslissende passes geven moet, dan is er iets helemaal mis,” en daarmee had De Vries een punt. Hij was het namelijk die Edwin Drenth na zo’n twintig minuten alleen voor doelman Ewout Knol zette. De normaal zo trefzekere spits schoof de bal echter naast. De Vries volleerde ook nog een voorzet van Demy te Velde over en hij zag in de tweede helft een treffer wegens buitenspel door scheidsrechter Jagt geannuleerd worden.

Zout in de wonden

Daarnaast waren er kansen voor Dion van der Laan, Jens Bulle en nogmaals Edwin Drenth, maar steeds was daar weer die dekselse Ewout Knol die zijn ploeg op de been hielp. En terwijl het thuispubliek al mokkend richting kantine liep, boos omdat hun ploeg niet verder kwam dan een gelijkspel was daar in de negentigste minuut het schot van Ewout Kleene. De aanvoerder haalde van een meter of twintig uit en strooide zo nog een flinke portie zout in de Valthermondse wonden.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SPW zonder problemen langs JVV

Terwijl de rest van de regio Bevrijdingsdag aan het vieren was, stond op sportpark ...

Lars Baas wint en scoort bij rentree

Ondanks de 5-2 overwinning, de twee goals van Edwin Drenth, een goal en assist ...

Bareveld in wachtkamer na nederlaag tegen Zandhuizen

Bareveld zal moeten afwachten of het nog een kans krijgt om voor handhaving te ...