Westerwolde wint eenvoudig van Alteveer

Zondagmiddag won Westerwolde haar laatste thuiswedstrijd van deze competitie op eenvoudige wijze van een enigszins verzwakt Alteveer. Door het gemis van minstens zes basisspelers waren de mannen van interim-trainer Chiel Boeser geen partij voor het ook niet op volle sterkte zijnde Westerwolde. In een niet al te beste wedstrijd wist Westerwolde een simpele 5 – 1 overwinning te boeken.

Diagonale kopbal

Aanvankelijk leek het er niet op dat het een eenvoudige middag voor Westerwolde zou worden. Al in de vierde minuut wist Rudy Akpinar namens Alteveer uit een vrije trap met een geplaatste, diagonale kopbal doelman Alex Otto het nakijken te geven. Laatstgenoemde routinier verdedigde het doel van Westerwolde omdat zowel eerste keeper Henk Hebers als zijn stand-in Daniël Jongsma geblesseerd toe moesten kijken.

Sterker Westerwolde

Alteveer was echter niet in staat om het Otto deze middag lastiger te maken dan deze snelle openingsgoal. Het bleek al snel dat Westerwolde op deze zonnige zondagmiddag de bovenliggende partij was. Na een aantal kleine kansen voor Westerwolde stuurde Elroy v.d. West in de 21e minuut Merijn te Velde met een prachtige pass de diepte in en oog in oog met doelman Piening van Alteveer schoof de rechterspits vanaf de rand zestien de bal beheerst en nauwkeurig in de voor hem linkerbenedenhoek.

Half gekeerd

In de 34eminuut kwam Westerwolde op voorsprong. Een ogenschijnlijk slecht ingeschoten bal van Joan Solano werd maar half gekeerd door de goalie van Alteveer, waarna de bal langzaam over de doellijn rolde: 2 -1. Twee minuten later wist Harmen Huls namens Westerwolde de voorsprong uit te bouwen door uit een moeilijk hoek raak te schieten. Ondanks de protesten van Alteveer keurde arbiter Grondstra uit Emmen het doelpunt toe.

Breed houden

Ook na rust was Westerwolde de betere ploeg, maar een groot aantal kansen waren niet besteed aan onder andere aanvoerder Rudolf Riks, Joan Solano en Harmen Huls. Alteveer stelde alles in het werk doelpunten te voorkomen door voortdurend met negen of tien man achter de bal te spelen. “Breed houden” is dan het devies en de opdracht en mede hierdoor kreeg de deze middag als laatste man spelende Martin Boer in de 75e minuut vanaf 25 meter een open schietkans die doeltreffend door hem werd afgerond. Vijf minuten later wist Harmen Huls met een simpel kopballetje zijn tweede goal van de middag aan te tekenen en zette daarmee de eindstand op het scorebord: 5 – 1.