Na vijf wedstrijden zonder overwinning heeft vierdeklasser SPW weer eens een zege uit het vuur gesleept. In de uitwedstrijd tegen Harkstede trokken de Knoalsters aan het langste eind: 1-2.

Koele Valk

Mede door de omstandigheden was de beginfase van de wedstrijd niet om over naar huis te schrijven. SPW was de ploeg die het initiatief nam, maar doordat er net als in vorige wedstrijden veel kansen gemist werden, bleef de stand lang gelijk. Een mooie actie van Jelmer Valk strandde in schoonheid over de achterlijn en ook Rodan Farrell kon zijn goede spel niet belonen met een goal. Uiteindelijk was het vlak voor rust Jelmer Valk die de 0-1 maakte. Rodan Farrell zette goed door na een mislukte actie, heroverde de bal snel en legde af op Valk die nu wel koel bleef.

Knappe Farrell

Het spelbeeld na de thee was gelijk aan het beeld van de eerste helft. SPW had de overhand, dwong kansen af, maar kon de trekker niet overhalen. Slechts één keer wisten de blauwhemden nog doel te treffen: Rodan Farrell maakte zich knap vrij van twee tegenstanders om vervolgens de 0-2 te maken. De voorsprong bracht niet de benodigde rust, waardoor Harkstede via een vrije trap terug kon komen in de wedstrijd.Uiteindelijk trok SPW de wedstrijd over de streep en zal men ook volgend seizoen uitkomen in de vierde klasse.