Voor Borger lijkt het seizoen zo goed als voorbij na de 1-2 nederlaag tegen HS’88. Net als afgelopen zaterdag tegen Amicitia had het zeker recht op een punt, maar vergat het zichzelf opnieuw te belonen. Na een 1-1 ruststand waarbij HS’88 de betere ploeg was in de eerste helft, waren de betere kansen in de tweede helft voor Borger. Waar de groenhemden niet scoorden, daar was één moment voldoende voor topschutter Sven Rosevink om zijn ploeg de drie punten te schenken.

Alerte Everts

De bezoekers uit Hoogezand hadden het initiatief in de eerste helft, al werd dit ook toegestaan door Borger dat voor een wat meer behoudende speelwijze had gekozen. De eerste echt goede kans kwam na een kwartier spelen tot stand. Spits Rosevink zag zijn kopbal echter knap gepareerd worden door doelman Edwin Haandrikman. De druk van HS’88 nam verder toe, maar tot scoren kwam de ploeg niet en als een duveltje uit een doosje deed Borger dit wel. Björn Everts was zeer alert nadat de bal via een HS’88 verdediger en de paal weer het veld in caramboleerde. Everts schoot de bal overtuigend binnen en dat betekende zijn eerste officiële treffer voor de hoofdmacht van de groenhemden.

Weinig genieten

Lang kon Borger niet genieten van de voorsprong, want een minuut later stond het al 1-1. In de opbouw ging het mis aan de kant van Borger, waarna Rosevink kon afronden na een soepele combinatie. Op slag van rust waren de bezoekers nog dichtbij de 2-1 vanuit een vrije trap. Maurice Huizinga zag zijn poging echter met een knappe reflex tot corner verwerkt worden door doelman Haandrikman.

Twee kansen

In het begin van de tweede helft hetzelfde spelbeeld met HS’88 veelal aan de bal en Borger loerend op ruimte achter de defensie. Het lukte de bezoekers niet om door de organisatie van Borger te komen terwijl Borger een tweetal grote kansen kreeg op de voorsprong. Met een sublieme steekpass van Everts werd Albert Stevens vrij gezet voor het doel van HS’88. De aanvaller had echter pech dat hij uit de draai de bal op de paal schoot. Even later was het de beurt aan Luuk Kenter die alleen op de goalie van HS’88 af kon gaan. De aanvaller faalde echter jammerlijk en schoot de bal huizenhoog over.

Alles of niets

Daar waar Borger verzuimde om te scoren deden de bezoekers dat ruim een kwartier voor tijd wel. Een voorzet van Max Hofstra werd door Rosevink uitstekend binnen gekopt waardoor Borger op dat moment tegen een onverdiende achterstand aankeek. Dat was het sein om nog te gaan voor een alles of niet offensief en de thuisploeg voerde in het laatste kwartier de druk enorm op. Het leidde nog tot een aantal mogelijkheden om een punt uit het vuur te slepen, maar opnieuw had Borger het fortuin niet aan haar zijde en bleef het wederom met lege handen achter.

Nachtkaars

Met nog zes wedstrijden te gaan lijkt het seizoen dan ook als een nachtkaars uit te gaan voor Borger dat de resterende wedstrijden nergens meer om speelt. Dat geldt ook voor FC Zuidlaren dat aanstaande zaterdag te gast is op sportpark De Drift. Voor HS’88 wacht zaterdag een cruciale topper als het op bezoek gaat bij Elim.