Musselkanaal leek op weg naar een driepunter, maar zag SVV ’04 in de slotfase langszij komen. Hoewel bijna eenieder het er over eens was dat de 3-3 eindstand een terechte afspiegeling was van de wedstrijd, hadden de groenhemden de overwinning bijna binnen.

Gelukje

SVV ’04 begon nogal gehavend aan de wedstrijd en liep na de 8-2 nederlaag tegen Dalfsen toch al niet over van zelfvertrouwen. In de beginfase kreeg het direct al weer een domper te verwerken toen een schotje van Rolf Kayser in de handen van Dennis Bos leek te verdwijnen maar tot afgrijzen van SVV ’04 ging de keeper lelijk in de fout en stond Musselkanaal op een voorsprong. Musselkanaal was in de beginfase de wat betere ploeg maar vergat gewoon om direct de genade klap toe te dienen. SVV ’04 kwam wat beter in het spel en kreeg ook een aantal kleine kansen maar Mark Heijnen en Ewoud Horstman kwamen net te kort.

Oost mikt over

Na iets meer dan half uur mocht SVV ’04 halverwege de helft van Musselkanaal een vrije trap nemen. De bal werd voor het doel geplaatst en de mee op gekomen Michel Kerkdijk schoot de bal keihard achter de kansloze Hendrik Melgers, 1-1. Niet veel later kwam de thuisclub bijna op voorsprong na een corner. Musselkanaal had geluk dat de kopbal van Horstman tegen de lat kwam. In blessuretijd kreeg Jordy Oost namens de gasten nog een kansje maar het schot van hem ging ruim over het doel.

Koppende Schmitz

De tweede helft maakte echter veel goed. Al na drie minuten was het raak voor SVV ’04. Ferdinand van der Sluis veroorzaakte een penalty door Gerbrand Schoemakers neer te halen. Scheidsrechter Henk Mulder kon niet anders dan een strafschop geven. Mark Heijnen schoot onberispelijk raak, 2-1. Nog geen twee minuten later was het ook al weer gelijk. Tjeerd Sikkema mocht een vrije trap nemen en legde de bal panklaar op het hoofd van Gerwin Schmitz en deze kopte fraai raak 2-2. Oost kreeg een minuut later een grote kans om zijn ploeg op voorsprong te brengen maar keeper Bos zat net voldoende aan de bal om redding te brengen.

Opnieuw Kayser

Drie minuten voor het einde leek de zege dan toch nog naar SVV ’04 te gaan. Al of niet in buitenspelpositie mocht Rotmensen alleen op Melgers afgaan, maar hij miste. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Oost gaf de bal prima mee aan Kevin Oosting en diens voorzet werd op waarde geschat door Kayser, 2-3. Niet helemaal terecht misschien deze voorsprong voor de gasten maar daar maalde bij Musselkanaal niemand om.

Moed der wanhoop

Met de moed der wanhoop probeerde SVV ’04 nog gelijk te maken en in de ruim bemeten blessuretijd gelukte het ook nog. Een voorzet vanaf de rechterkant werd voor het doel geplaatst. In een mêlee van spelers legde Heijne de bal keurig terug op Martijn Scherpen en de linksachter schoot de bal in de uiterste hoek binnen, 3-3. Scherpen bezorgde zijn ploeg wederom een belangrijk punt en voor Musselkanaal was het sneu dat ze de drie punten in blessuretijd misliepen.