Borger heeft aan één helft genoeg

Borger heeft de thuiswedstrijd tegen FC Zuidlaren winnend afgesloten. Daar leek het na een belabberde eerste helft niet op, maar na een betere tweede helft stond er uiteindelijk een 3-1 eindstand op het scorebord.

Post Image
Post Image
Post Image

foto’s: Alle Oldenbeuving

Koningsdag

Zowel Zuidlaren als Borger moeten de resterende wedstrijden spelen om des keizers baard en dus konden beide elftallen zaterdag vrijuit voetballen. Maar in de eerste helft leek vooral bij Borger de koningsdagen nog aardig in de benen te zitten, dat er werkelijk waar niks van bakte. Ballen over korte afstanden kon men niet  bij elkaar in de voeten spelen. Het mocht gerust lamlendig genoemd worden.

Fel Zuidlaren

De bezoekers uit Zuidlaren waren feller en zij waren ook de enige ploeg die voor rust een aantal kansen creëerden. Het was dan ook geen verrassing dat Zuidlaren gedurende de eerste helft op een 0-1 voorsprong kwam.  Borger leverde voor de zoveelste keer de bal maar weer eens in en ditmaal werd het afgestraft. Gelukkig voor Borger lukte het Zuidlaren niet om er nog een paar bij te maken anders had de tweede helft schriftelijk afgedaan kunnen worden.

Druk vooruit

Na rust kwam er een ander Borger uit de kleedkamer dat nu met druk vooruit ging spelen. Dat ging de thuisploeg een stuk beter af en al vlot was het 1-1 via Melvin Ottens. Uit een inworp schoot hij uit een lastige hoek knap binnen. Zuidlaren kwam verder in de verdrukking en Borger voerde in deze tweede helft de boventoon.

Hete kroket

Toch was er een cadeautje voor nodig om op voorsprong te komen. Zuidlaren-doelman Pfundt liet een vrije trap van Björn Everts als een hete kroket door zijn handen glippen. Een kwartier voor tijd viel de beslissing nadat Rowan Tiktak goed tegendraads binnen knikte uit vrije trap van Everts. De bezoekers hadden nog terug in de wedstrijd kunnen komen, maar een strafschop werd niet gegeven na een duidelijke overtreding van doelman Edwin Haandrikman op de captain van Zuidlaren. In de slotminuut raakte Zuidlaren nog een keer de lat, maar dat mocht verder niet baten.