Maliepaard helpt Gieten ook langs Ter Apel ’96

Het succesverhaal van Gert Maliepaard houdt maar niet op. Sinds de rentree van de aanvaller gaat het de rood-witten voor de wind. Zege na zege werd geboekt en telkens was Maliepaard betrokken bij de treffers. Ook in de Kanaalstreek-derby tegen Ter Apel ’96 was de clubtopscorer belangrijk. Zijn elfde treffer van het seizoen leverde namelijk drie punten op: 1-0.

Bijzondere omstandigheden

Bij winst op Ter Apel zouden de Gietenaren twee plaatsen kunnen stijgen op de ranglijst én de rood-zwarten in verliespunten tot één punt naderen. Een opmerkelijke uitgangspositie na de geheel gemiste seizoensstart met drie punten uit elf wedstrijden. Bij Gieten stond good-old Lubbert Meertens tussen de palen, in verband met een korte vakantie van eerste keeper Youri Vendrig. Meertens liet maar weer eens zien dat hij het keepen nog niet verleerd is met enkele puike reddingen.

Feiken & Maliepaard

Gieten kwam slecht uit de startblokken en liep het eerste kwartier constant achter de beweeglijke gasten uit Ter Apel aan. Meertens moest hierbij enkele keren handelend optreden om een achterstand te voorkomen. Gieten kwam daarna wat beter in de wedstrijd zonder tot hoogstaand voetbal te komen. Dit leverde enkele kleine mogelijkheden op. Tot in de veertigste minuut Roy Feiken van halverwege de linkerflank zijn fijne traptechniek demonstreerde en een knappe voorzet afleverde bij goaltjesdief Gert Maliepaard. Maliepaard aarzelde geen moment en volleerde de bal van een meter of zestien achter Ter Apel-keeper Rudy Bergman: 1-0.

Prima doelmannen

In de tweede helft leek Lars Joel na vijf minuten het duel in het slot te kunnen gooien toen hij recht op het doel van Ter Apel afstevende. Zijn inzet was echter teveel ‘getelefoneerd’ zodat Bergman redding kon brengen. Meertens wist nog een diagonaal ingeschoten bal van de Ter Apelers met zijn linkerhand uit de benedenhoek te tikken. Dit bleek de grootste kans te zijn in de tweede helft voor de gasten, die wel voortdurend dreigend bleven.

Veilig

Gert Maliepaard kreeg nog een grote kans op de tweede Gieter treffer. Hij wist de bal echter niet tussen de palen te deponeren. Na bijtelling van een zestal extra minuten floot de prima leidende scheidsrechter Jager af en konden de Gieter Heertjes weer drie punten bijschrijven en opklimmen naar de achtste plaats op de ranglijst en lijken ze daarmee definitief de gevarenzone achter zich te hebben gelaten.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Overzicht bekervoetbal: zaterdag 22 augustus

Afgelopen weekend begon voor bijna alle ploegen in de Kanaalstreek het seizoen echt. De ...

Sellingen verliest van MOVV

Sellingen verloor van MOVV en lijkt in een dipje te zitten.

WVV speelt gelijk bij GRC Groningen

Een gelijkspel was de uitkomst in de wedstrijd tussen GRC Groningen en WVV.