Op een regenachtige middag heeft Titan zichzelf teruggevochten in de titelstrijd. Zelf wonnen de rood-witten van het in een goede vorm stekende Valther Boys, terwijl WKE ’16 punten morste tegen Protos. Hierdoor kan Titan donderdag, bij winst op DVC’59, de ploeg uit Emmen tot op één punt naderen.

Strafschopclaim

Valther Boys claimde vroeg in de wedstrijd een strafschop. De scheidsrechter vond de sliding van Klaas-Anne Postmus keurig op de bal en dus kwam er geen strafschop, tot verbazing van het Valther publiek. Valther Boys moest vroeg in de wedstijd noodgedwongen wisselen. De assistent-scheidsrechter van de gasten kon de wedstrijd niet voortzetten en ook Roy van der Scheer viel niet veel later uit.

Dubbele voorsprong

Titan pakte na twintig minuten spelen de leiding. Harm-Jan Moesker werd diep gestuurd, liep zijn tegenstander eruit en schoof de bal uiterst beheerst langs de doelman: 1-0. Nog voor de rust wist Titan haar voorsprong te verdubbelen via Marko Mihalj. Moesker stuurde Rick Hendriks de diepte in en Hendriks was niet zelfzuchtig en legde de bal klaar voor Mihalj die eenvoudig kon binnen tikken.

Afgekeurd

Vlak na de rust leek Titan het duel in het slot te gooien. De assistent-scheidsrechter van Valther Boys vlagde voor buitenspel maar de scheidsrechter nam het signaal niet over en zo kon Moesker opnieuw scoren. De scheidsrechter besloot toch nog verhaal te gaan halen en op basis daarvan het doelpunt alsnog af te keuren. Valther Boys kreeg nog wat mogelijkheden, maar speelde het slordig uit waardoor de eindstand voor de rust al bereikt was.