Zure nederlaag voor Gieterveen in Sellingen

Gieterveen is er op bezoek bij Sellingen niet in geslaagd om voor de tweede keer in een week van de geel-zwarte formatie van Fokke de Jonge te winnen. Een week geleden werd het op sportpark “De Hoogkaamp” nog overtuigend 4-0. Ook in Sellingen was Gieterveen de betere ploeg, maar bleven de punten bij de ploeg die daar qua spelbeeld het minst recht op had.

Onrustig Sellingen

De thuisploeg was enigszins verzwakt door het enorm drukke programma in de maand april. Gieterveen had slechts één wijziging ten opzichte van een week eerder en dat was goed terug te zien in het wedstrijdbeeld. Gieterveen had het balbezit en Sellingen dat vooral met lange ballen de laatste linie probeerde te ontregelen. Het centrale duo Caspers en Mulder kwam net als een week eerder echter zelden in de problemen. De bezoekers waren overigens ook niet bij machte om tot veel uitgespeelde kansen te komen. Daarvoor was het positiespel doorgaans ook te onrustig en onnauwkeurig.

Ongelukkig Gieterveen

Halverwege de eerste helft kwamen de groenhemden onfortuinlijk op achterstand. Bij het uitverdedigen van een vrije trap raakte Floris Mentink per abuis zijn teamgenoot Wilte Nijhuis, waardoor de bal langs de kansloze Lugtenborg rolde. Voor de thee was jongeling Bob Oeben namens Gieterveen nog het dichtst bij een treffer. Zijn inzet werd door de sluitpost van Sellingen tot hoekschop verwerkt.

Onfortuinlijke Drent

Vlak na de rust was Niek Drent degene die de gelijkmaker op zijn schoen had, maar mikte met het voor hem zwakkere been ruim over. Wachtend op zijn aanstaande wissel door een lichte spierblessure kwam dezelfde Drent halverwege de tweede heeft weer in kansrijke positie door slordig uitverdedigen van de thuisploeg. Hij probeerde zijn collega-spits Oeben in stelling te brengen, maar de pass was  te onnauwkeurig waardoor Sellingen het gevaar af kon wenden.

Onverzettelijk Sellingen

In het slot van de wedstrijd probeerde Gieterveen een gelijkmaker te forceren. Aanvoerder Jordi Bakker was met een fraai schot nog dichtbij de gelijkmaker, maar weer bleek de goalie van Sellingen een plaag voor de bezoekers deze middag. Sellingen beperkte zich tot verdedigen, maar ondanks een aantal hachelijke momenten voor de goal van de thuisploeg wisten de geel-zwarten uiteindelijk toch de 1-0 over de streep te trekken.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer speelt gelijk tegen SVBC

In een wedstrijd waar voor Alteveer niets meer op het spel stond, speelde het ...

FC Ter Apel ’96 wint eenvoudig van Bellingwolde

FC Ter Apel '96 had een niet al te moeilijke middag tegen Bellingwolde.

Nieuw Buinen na winst richting nacompetitie

Nieuw Buinen mocht afgelopen zondag haar topscorer Jeroen Buurke weer dankbaar zijn, want door ...