Gasselternijveen niet opgewassen tegen KSC

Gasselternijveen heeft niet kunnen stunten tegen aanstaande kampioen KSC. Uitgerekend in de ontmoeting met de roodhemden legde de ploeg uit Schoonoord haar beste spel uit deze jaargang op de mat. Gecombineerd met een aantal individuele missers leverde dit Gasselternijveen een 4-1 nederlaag op.

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

foto’s: Esme Hemmes

Ruime marge

Na ongeveer twintig minuten spelen was Frank Pals twee keer ongelukkig met het wegwerken van ballen, waardoor KSC in een tijdsbestek van drie minuten een ruime marge afdwong: 3-0 via Mark Prins, John Borsboom en Damian Mensing. Daarvoor had doelman Bies zich al een aantal keren kunnen onderscheiden, dus op de voorsprong voor de gastheren was bijzonder weinig af te dingen.

Defensieve misser

Na de thee scoorde Gasselternijveen via Wessel Koomans de aansluitingstreffer, maar dichterbij kwamen de Nieveensters niet. Uiteindelijk bleek een volgende defensieve misser de opmaat voor de definitieve nekslag: 4-1 via Jurgen Huizing. Voor Gasselternijveen rest nu de strijd om de tweede plaats in 5F: de eerstvolgende tegenstander is directe concurrent De Treffer ’16.