Gieterveen heeft geen resultaat overgehouden aan het inhaalduel tegen Engelbert. Ondanks een bliksemstart van de groenhemden ging het duel op de eigen ‘Hoogkaamp’ uiteindelijk toch verloren: 1-2.

Bliksemstart

De wedstrijd was nog maar net begonnen toen de thuisploeg al op voorsprong kwam. Na een prachtige aanval via Bert Kupers en Jordi Bakker werd uiteindelijk Rideon de Vries in stelling gebracht en hij gaf de sluitpost van Engelbert het nakijken: 1-0. Gieterveen kreeg vleugels door de vroege openingstreffer en combineerde er in het eerste kwartier lustig op los en dit leverde ook grote kansen op. Rideon de Vries was dichtbij een tweede treffer binnen tien minuten, maar hij schoot rakelings naast na wederom een fraaie aanval over meerdere schijven.

Verhoudingen

Kort daarna werd Jordi Bakker in kansrijke positie gebracht aan de rechterkant, maar de aanvoerder van de thuisploeg was veel te onrustig in de afronding en zag zijn schot ruim over het vijandelijke doel in de vangnetten verdwijnen. De sterke openingsfase van Gieterveen werd dus slechts beloond met één treffer en deze marge bleek uiteindelijk niet voldoende. Bij een hoekschop van de bezoekers zag het er defensief niet goed uit en kwam Engelbert tegen de verhoudingen in weer op gelijke hoogte. Van het sterke begin van Gieterveen bleef in het restant van de wedstrijd weinig over en steeds meer trok de ploeg van Gert-Jan van Dijken het initiatief naar zich toe.

Kansloze Lugtenborg

Grote kansen leverde dit niet echt op, maar vooral bij standaardsituaties bleef het in goede vorm verkerende Engelbert steeds dreigend. Slordig balverlies bij Bert Kupers op het middenveld was overigens de aanleiding voor de 1-2 die niet geheel uit de lucht kwam vallen. De afronding van de clubtopscorer van Engelbert, Tyrell Olthoff, was van grote schoonheid. Bekwaam plaatste hij de bal vanaf randje strafschopgebied achter de volledig kansloze doelman Stefan Lugtenborg. Aan de andere kant had jongeling Bob Oeben voor de tweede treffer van de thuisploeg kunnen zorgen, maar hij trof slechts het vangnet.

Minder vermakelijk

Na de thee was het schouwspel een stuk minder vermakelijk. Engelbert was de bovenliggende partij, maar wat vooral opviel was het vele balverlies bij beide ploegen. Zeker bij de thuisploeg lijkt het enorm drukke speelschema nu toch zijn tol te eisen. De betere mogelijkheden waren voor de bezoekers, maar goalie Lugtenborg behoedde Gieterveen voor een grotere achterstand. Wederom werd er niet goed verdedigd bij een hoekschop, maar de uitstekende kopbal die hieruit voortvloeide werd op katachtige wijze gekeerd.

Wankelen

De meeste dreiging bleef van de kant van de bezoekers komen gedurende de tweede helft, maar Gieterveen bleef tot het einde van de wedstrijd zicht houden op een goed resultaat. Bij een aantal standaardsituaties in het slot van de wedstrijd wankelde Engelbert ook wel, maar wist de koploper van de tweede periode niet geheel onverdiend toch de overwinning over de streep te trekken: 1-2.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

GKC herstelt zich tegen Buinerveen

GKC heeft zich na de beschamende 13-0 nederlaag tegen Weiteveense Boys gerevancheerd in de ...

Nieuw Buinen verrast Valthermond in mondenderby

Lang werd er uitgekeken naar de derby Valthermond tegen Nieuw Buinen. Een echte derby ...

SV Mussel moet meerdere erkennen in Elim

Waar Borger in 4D in eigen huis een forse overwinning boekte, ging SV Mussel ...