Gieterveen weet de goed doorgekomen extreem drukke aprilmaand vooralsnog geen goed vervolg te geven. Na de doordeweekse thuisnederlaag tegen Engelbert gingen de groenhemden op bezoek bij Heiligerlee met forse cijfers onderuit: 6-1.

Strobreed

Binnen enkele minuten stond Heiligerlee al op een 1-0 voorsprong. Het gehele elftal stond te slapen bij een snel genomen hoekschop, waarna Mike Otter op fraaie wijze doelman Lugtenborg wist te verschalken. Aan de andere kant had Bidjoy Ramcharan een minuut later de gelijkmaker moeten maken, maar hij faalde van dichtbij jammerlijk. Daarna werd Heiligerlee geen strobreed in de weg gelegd om de wedstrijd al vroegtijdig in het slot te gooien. Gieterveen werd op alle fronten afgetroefd en moest voor rust al vijf tegentreffers incasseren. Dankzij een enorme keepersblunder bij de thuisploeg was Bidjoy Ramcharan de enige die namens de bezoekers het net wist te vinden.

Aanzien niet waard

Na de thee leek Gieterveen heel even op de ploeg die in de afgelopen aprilmaand zo behoorlijk presteerde. De ploeg kreeg een aantal enorme mogelijkheden om er nog enigszins een wedstrijd van te maken, maar geen van deze kansen werd tot doelpunt gepromoveerd. Bij de eerste mogelijkheid aan de andere kant was het wel raak en maakte Henk-Jan Kruit zijn tweede van de middag. Het restant van de wedstrijd was het aanzien voor de echte voetballiefhebber niet waard, maar wellicht dat het aanwezige publiek zich heeft kunnen vermaken met het foutenfestival gedurende de tweede helft. Het is een wonder dat de eindstand al na vijftig minuten werd bereikt, want beide ploegen wisten de grootste kansen vakkundig om zeep te helpen.

Lichtpunt

Een enorme domper voor Gieterveen, dat door de nederlaag van Pekelder Boys vier wedstrijden voor het einde van de competitie wel al verzekerd is van handhaving in de vierde klasse. Dat is vanuit Gieterveens perspectief dan ook het enige lichtpuntje van deze middag.