Op sportpark ‘De Klinkenvlier’ in Coevorden heeft Borger een 4-1 nederlaag geleden tegen CSVC. Niet dat het zoveel minder was dan de thuisploeg, maar het mistte domweg de absolute scherpte om de wedstrijd te willen en te kunnen winnen. Dat had CSVC wel, dat nog wel ergens voor speelde en zo nog altijd in de race blijft voor een plek in de nacompetitie.

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

foto’s: Andries Middelbos

Afwezigen

Borger kent al een aantal weken een waslijst aan afwezigen en dat lijkt zich ook tot aan het einde van het seizoen zo te houden. Daarom namen drie A-junioren plaats op de bank om de wedstrijdselectie compleet te maken. Zowel Mylan Beijering, Jarno Polling als Wouter Arends mochten de tweede helft opdraven en konden allen terugkijken op een verdienstelijk debuut.

Gemiste kansen

Op een ragfijne grasmat kreeg Borger de eerste kans van de wedstrijd via Albert Stevens. De aanvaller had echter pech dat hij uit de draai net enkele centimeters naast schoot. Niet veel later had Luuk Kenter de 0-1 op de schoen, maar ook hij mikte het leder maar net naast. De grootste kans was echter voor CSVC, dat Bart Turien van dichtbij zag missen.

Niet scherp

De volgende kans voor CSVC was wel raak en het was Justin Regtop die met een droge schuiver scoorde. Zo waren er kansen aan beide zijden, maar waren de gasten domweg niet scherp genoeg voor de goal. Uit een vrije trap kwam Ronald Bulthuis een teenlengte tekort om de gelijkmaker binnen te schuiven, terwijl in de tegenaanval de 2-0 op het scorebord verscheen. Wederom was Regtop de doelpuntenmaker.

Aansluitingstreffer

Gaandeweg de tweede helft kwam Borger steeds beter in de wedstrijd en vond het ook de aansluitingstreffer via  Kenter. De aanvaller kopte de bal heel beheerst binnen uit een voorzet van Björn Everts. Borger begon meer te drukken, kreeg ook mogelijkheden en de gelijkmaker leek er dan ook aan te komen. Een overtreding van Melvin Ottens werd echter met een strafschop bestraft: de beslissing in de wedstrijd.

Rebound

De penalty werd in eerste instantie gemist door Wesley Schutten, maar de bal viel voor de voeten van Regtop die alsnog scoorde. Daarmee was een kwartier voor tijd de wedstrijd definitief beslist. CSVC kreeg in de slotfase nogmaals een strafschop en opnieuw was Ottens de boosdoener. Het leverde zijn tweede gele kaart op en dus mocht hij met rood vertrekken. Ditmaal ging Regtop achter de bal staan en faalde niet vanaf de stip.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Borger doet zichzelf tekort tegen Rouveen

Borger heeft in eigen huis een nipte 0-1 nederlaag geleden tegen SC Rouveen. Een ...

Mussel stoomt in SETA-tenue naar de vierde klasse

Mussel won de Kanaalstreekderby van SETA en vierde dat op ludieke wijze.

GKC verliest van Makkinga

GKC heeft op bezoek bij Sportclub Makkinga een 3-0 nederlaag geleden. De ploeg uit ...