Uitstekend kwartier helpt Musselkanaal langs CEC

Het beste half uu r van het seizoen hielp Musselkanaal langs CEC. Na nog geen twintig minuten hadden de groenhemden al een comfortabele 0-3 voorsprong genomen. Dat deze marge in de loop van de wedstrijd iets kleiner werd, bleek geen probleem. En dus werden dure punten bijgeschreven in de strijd om rechtstreekse handhaving in de derde klasse.

Bliksemstart

Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Johan Wenting zette Musselkanaal druk op CEC. Na zeven minuten was het al raak. Ferdinand van der Sluis verrichtte de voorbereidingen en gaf de bal mee aan Gerwin Schmitz. Met de buitenkant van zijn rechtervoet draaide de bal mooi bij de verste paal binnen: 0-1. Musselkanaal bleef de bovenliggende partij en na dertien minuten was het Jordy Oost die de 0-2 scoorde op aangeven van Rolf Kayser. CEC zag in de beginfase alle hoeken van het veld en in de zeventiende  minuut was het al 0-3. Door een geweldige actie van opnieuw Kayser mocht Oost alleen op Gerben Springer afgaan. Oost faalde wederom niet en bracht zijn totaal daarmee op achttien treffers. Twee minuten later was het opnieuw Oost die bijna scoorde, maar de voorzet van Van der Sluis werd net naast gekopt.

Penalty-killer

Even later kreeg CEC een uitgelezen mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd toen het van elf meter mocht aanleggen. Ruben Manning ontfutselde met een reglementair juist uitgevoerde sliding de bal van Michel Kingma, maar tot ontzetting van de gasten wees Wenting naar de stip. Aanvoerder Tom Rengers schoot de bal slecht in en de van blessureleed teruggekeerde Arjan Scholte Aalbes stopte de penalty. Twee minuten later had CEC geluk toen Oost slechts de buitenkant van de paal raakte. Pal voor de rust scoorde CEC: Leon Harms kon alleen doorgaan en schoot de bal beheerst binnen voor de 1-3.

Uitblinker Scholte Aalbes

Na de thee startte de thuisclub startte furieus en het kreeg ook diverse kansen. Musselkanaal mocht één man dankbaar zijn in deze fase en dat was keeper Scholte Aalbes. Steeds bleef hij overeind bij zelfs de mooiste kansen voor CEC. Rengers, Harms en Jos Prummel moesten hun meerdere in de Musselkanaal doelman erkennen. Zijn wellicht grootste daad verrichte de Musselkanaal keeper na zestig minuten. Kingma plaatste de bal voor het doel, Prummel kopte in maar op formidabele wijze keerde Scholte Aalbes opnieuw de bal.

Gouden duo

Het was slechts uitstel van executie want niet veel later was het Harms die de 2-3 binnenschoot. Te slap ingrijpen leverde CEC balbezit op en de strijd was weer enorm spannend. Musselkanaal wankelde even maar twintig minuten voor het einde besliste het wel de wedstrijd. Opnieuw was het duo Kayser/Oost verantwoordelijk voor een treffer. Kayser leverde het voorwerk en wederom was het Oost die het karwei afmaakte: 2-4.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Opnieuw knullig verlies voor Nieveen

Nadat vorige week van Buinerveen werd gewonnen hadden de Nieveensters goede hoop om deze ...

Pekelder Boys pakt een punt tegen Bellingwolde

Pekelder Boys heeft gisteravond een punt over gehouden aan het inhaalduel tegen titelkandidaat Bellingwolde. ...

Weekend-overzicht: zondagvoetbal

De strijd om het kampioenschap in de derde klasse D gaat tussen Valthermond en ...