Valthermond heeft genoeg aan een helft

Valthermond toog naar Erica om daar het restant van de eerder gestaakte wedstrijd uit te spelen. Bij een 0-0 ruststand gaf scheidsrechter van dienst, Van Dooren toen aan dat verder spelen wegens een blessure niet mogelijk was. Drie kwartier voetbal stond er dus voor beide teams nog op de rol, maar de meegereisde Valthermond supporters kregen vertier voorgeschoteld voor wel negentig minuten.

Kansen- en doelpuntenregen

Direct nadat scheidsrechter Mulder voor aanvang had gefloten trapten de bezoekers het gaspedaal vol in, om die 45 minuten later pas weer los te laten. In de tussentijd regende het kansen en goals, wat resulteerde in een 4-0 overwinning en uiterst tevreden supporters.

Sta in de weg

Binnen een paar minuten kon Edwin Drenth al twee mogelijkheden bijschrijven. Bij de eerste koos de routinier voor een voorzet, waar zelf schieten wellicht een betere optie was geweest, bij de tweede was zijn aanname niet goed. In de periode die volgde groeide doelman Joost Schrik uit tot beste man aan Erica zijde, door inzetten van Alwin Braakman en wederom Drenth onschadelijk te maken. Kansloos was Schrik echter ook toen Rick Tubben een scherpe voorzet van Jens Bulle achter zijn eigen doelman gleed.

Uitblinker

Toen even later uitblinker Jesper de Graaf met een scherpe voorzet zijn maatje Dion van der Laan vond was het pleit eigenlijk al beslist. Edwin Drenth tekende na opnieuw voorbereidend werk van De Graaf voor de 3-0 en het slotakkoord was voor Demy te Velde die de 4-0 op het scorebord schoot.

Alles geven

Interim coach Albert Koops was uiteraard dik tevreden: “Zo willen wij Valthermond graag zien spelen. Ik weet wel dat het maar een helft was, en dat de jongens hierin alles konden geven, maar dat hebben ze dan ook gedaan. De 4-0 was niet eens geflatteerd.”