EEC heeft op bezoek bij SVBC een moeizame, maar net zo knappe overwinning geboekt: 2-3. In Barger-Compascuum was clubtopscorer Mark Wanders weer van grote waarde voor zijn ploeg, door de gehele doelpuntenproductie voor zijn rekening te nemen. 

Vroege achterstand

De wedstrijd begon niet goed voor de Eesenaren. Binnen vijf minuten stonden zij al op achterstand, nadat spits Hummel door een foutieve terugspeelbal ongehinderd door kon lopen richting keeper Lubbers. Hierna had EEC even de tijd nodig om zichzelf te herpakken en kwam het goed weg doordat SVBC de geboden kansen niet kon benutten.

Open wedstrijd

Na zo’n 20 minuten kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd en kregen zij enkele kansjes via Mark Wanders. Diezelfde Wanders was even later zelfs trefzeker door de bal over de keeper te liften: 1-1. Hierna ontspon zich een open wedstrijd en was het weer Wanders die scoorde. Met een diagonaal schot vanaf twintig meter zette hij zijn ploeg op voorsprong. Nog voor de thee trok wederom Hummel de stand gelijk en zag Wanders een loepzuivere hattrick de mist in gaan na vermeend buitenspel. Ruststand 2-2.

Ongemeen spannend

In de rust koos trainer Van der Valle voor de aanval, door een verdediger op te offeren. Dit leek al snel effect te sorteren, echter zag Wanders zijn inzet uiteen spatten op de kruising. Met deze gelijke stand bleef het de tweede helft ongemeen spannend. SVBC streed voor de derde periodetitel en ook EEC ging voor niets anders dan de winst. Onder leiding van aanjager Olf Riemeijer vocht de ploeg voor wat het waard was.

Hattrick Wanders

Dit leverde uiteindelijk de verdiende winst op. Een kwartier voor tijd was het Mark Wanders die na een scrimmage de bal over doellijn zag verdwijnen, waarmee een nieuwe voorsprong een feit was: 2-3. In de laatste tien minuten was het een kwestie van op de been blijven. Krampaanvallen en drukte voor het doel van EEC zorgden wel voor nervositeit, maar Lubbers hield zijn doel schoon en zo gingen de punten mee naar Ees.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stadskanaal beloften starten met overwinning op Velocitas

Voor de beloften van Stadskanaal stond deze week de eerste wedstrijd voor de Noordlease/Heigro ...

SPW na rust langs Farmsum

Nu SPW over een prachtige nieuwe accommodatie beschikt is het de bedoeling dat er ...

Martin Schreuder helpt Pekelder Boys aan overwinning

Voor Pekelder Boys stond de belangrijke ontmoeting met het Winschoter BATO op de rol. ...