Ongekend zwak Musselkanaal afgedroogd door Sleen

Na de fraaie zege op CEC leek het vertrouwen bij Musselkanaal weer helemaal terug. Nu nog een zege tegen Sleen en de aansluiting met de ploegen net boven hun zou hersteld zijn. Het bleef bij ‘zou’ want Musselkanaal bakte er tegen Sleen heel weinig van. Slap en ongeïnspireerd was het spel van de thuisclub. Waar tegen CEC de vonken er van af sprongen daar bleef het nu bij een vuurtje waar amper een vlam in brandde. Sleen had een gemakkelijke middag en won dan ook volkomen terecht met 4-1.

Veel te slap

Vanaf het beginsignaal hadden de gasten uit Sleen een overwicht. Bij Musselkanaal lukte niet veel vandaag. Het was allemaal veel te slap wat de thuisclub liet zien. Het duurde een kwartier tot Sleen op een voorsprong kwam. Ranil Briek mocht een corner nemen en de bal kwam hoog op de rand van het strafschopgebied terecht. De geheel vrijstaande Patrick Wisman bedacht zich niet en poeierde de bal in de bovenhoek.

Oost mist

Na twintig minuten kreeg Musselkanaal toch een enorme kans op de gelijkmaker toen topscorer Jordy Oost alleen op keeper Roy Schepers afging. De anders zo trefzekere spits moest nu zijn meerdere erkennen in de Sleen-doelman. Veel was er niet te beleven in de rest van de eerste helft. Ruim vijf minuten voor de pauze greep de Musselkanaal verdediging weer eens veel te slap in en voor Pelle Bos was het niet moeilijk om de score op 0-2 te brengen.

Hoog over

Trainer Kamps reageerde door in de tweede helft Aron Berends in te brengen voor Tjeerd Sikkema. De eerste kansen waren weer voor Sleen maar het bleef 0-2. Niet veel later snelde Berends er op rechts langs maar zijn voorzet werd door Kevin Oosting hoog over geschoten. Daarna was het weer Sleen wat de klok sloeg. Arjan Scholte Aalbes redde fraai na een actie van Arjan Goeree en na een corner kopte Jasper Ruinemans maar net naast.

Mede schuldig

Halverwege de tweede helft werd het toch 0-3. Een voorzet van links werd klungelig verwerkt door Jim Theuns. In uiterste poging de zaak te redden schopte hij nog net de bal weg voor de grijpgrage handen van Scholte Aalbes, echter precies in de voeten van Goeree, voor hem was het toen niet moeilijk om de 0-3 te laten aantekenen. Musselkanaal werd maar amper gevaarlijk terwijl Sleen nog een aantal prima mogelijkheden kreeg. Scholte Aalbes had nog een aantal fraaie reddingen maar helaas voor hem was hij wel mede schuldig aan de 0-4. Pelle Bos scoorde eenvoudig zijn tweede treffer van deze middag.

Slechte middag

Vlak voor het einde deed Musselkanaal middels Rolf Kayser nog wat terug. Wisman ging in de fout en Kayser schoot de bal beheerst binnen en bepaalde zo de eindstand op 1-4. Een heel slechte middag dus voor Musselkanaal. Het zag de concurrenten Weerdinge en UVS tegen elkaar gelijkspelen. De achterstand op deze twee ploegen bedraagt nu drie punten met nog drie wedstrijden te spelen. HODO is vandaag gedegradeerd en OVC’21 eindigt op de dertiende plek. Musselkanaal heeft nog drie wedstrijden om van de twaalfde plaats af te komen. Gemakkelijk zal het niet worden, te beginnen zondag in en tegen Dalfsen om 14.00 uur.