Valthermond en Dedemsvaart vermaken het publiek

In een vooral voor de pauze zeer vermakelijk duel hield Valthermond de drie punten in eigen huis, al scheelde het niet veel. In blessuretijd punterde Tom Meijers de winnende treffer achter doelman Daan Zwinselman.

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Timmer kansloos

De thuisploeg begon slordig aan het duel en balverlies was schering en inslag, wat resulteerde in een volley van aanvoerder Reamon Knol. Timmer zag de pegel echter ruim over zijn domein gaan. Jens Bulle kreeg namens Valthermond de eerste mogelijkheid, maar de kilometervreter kopte een voorzet van Edwin Drenth naast. Even was de organisatie bij Valthermond zoek en Dedemsvaart profiteerde direct. Uitblinker Dilan van Bree liet Timmer met een schot vanaf zestien meter kansloos. Timmer redde wel knap op een inzet van Dennis van Faasen.

Drenth kogelt raak

Hierna kantelde de partij en pakte Valthermond het overwicht. Jesper de Graaf schoot na een prachtige lange bal van Lars Baas eerst nog naast, maar kort daarop tikte de vleugelspeler wel binnen. Dion van der Laan, opnieuw sterk spelend, stuurde Demy te Velde weg die vervolgens De Graaf een niet te missen kans bood. De 2-1 van de thuisploeg bracht de handen van het publiek op elkaar. Te Velde en Alwin Braakman speelden Edwin Drenth vrij en die kogelde raak.

Ouderwets puntertje

Na de pauze was het betere van het spel voor de gasten wat ook resulteerde in diverse kansen. Het gemis van topschutter Noah Schuurman liet zich nu echter gelden, want pas in de 88e minuut viel de verdiende gelijkmaker. Timmer was niet klemvast bij een hoge bal en Nick Hofman tikte binnen. Gek genoeg kreeg Valthermond na de gelijkmaker het weer op de heupen. Te Velde strandde nog op doelman Zwinselman voordat in blessuretijd Edwin Drenth een ingooi ruim in het strafschopgebied slingerde, waar Tom Meijers met een ouderwets puntertje het goudhaantje werd.

Kwartje valt goed

“Voetballend was het wat minder dan afgelopen zondag, maar ik moet de jongens complimenteren met de inzet die ze op de mat hebben gelegd,” blikte Albert Koops terug. “Zeker gezien de tweede helft had Dedemsvaart een punt verdiend, maar zo zie je maar. Als je er in blijft geloven valt het kwartje ook wel eens goed.”