Voor de tweede keer deze maand stond stonden Borger en Zuidlaren tegenover elkaar. Net als twee weken geleden in Borger kwamen de groenhemden als winnaar uit de strijd. Na een 1-1 ruststand was Borger na rust duidelijk de betere ploeg en een treffer van Luuk Kenter bezorgde de gasten de overwinning.

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

foto’s: Alle Oldenbeuving

Open wedstrijd

Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel en onder zomerse omstandigheden konden beide ploegen vrijuit spelen. De openingsfase was voor Borger en dat brachten de gasten ook binnen het kwartier tot uiting in de stand. Een voorzet van Luuk Kenter kon door Albert Stevens simpel worden ingetikt. Daarna deed ook Zuidlaren wat meer van zich spreken. Laks optreden in de as van Borger gaf Pelle Duiven de vrije doortocht naar doelman Haandrikman, die in eerste instantie nog redding bracht maar vervolgens kansloos was op de inzet van Bas Boersma: 1-1. Ook in het laatste kwartier voor rust bleef het een open wedstrijd met kansen over en weer, waarbij Zuidlaren nog een keer de lat raakte.

Tweede helft

Na rust trok Borger het initiatief naar zich toe waarbij met name Björn Everts zich onderscheidde met een aantal goede acties. Na een wat mindere periode lijkt de jongeling zijn vorm weer terug te hebben. Zuidlaren oogde wat minder fit dan de gasten en waren in deze fase vooral bezig met reageren op beslissingen van de scheidsrechter. Albert Stevens kreeg nog een dot van een kans maar miste oog in oog met Zuidlaren-doelman Pfundt. Het spel van Borger kreeg in de laatste twintig minuten nog een kwaliteitsimpuls door het inbrengen van Jeffrey Spelten. De spits maakte na langdurig blessureleed pas de eerste minuten van dit seizoen en was gelijk belangrijk.

Stijgend Borger

Uit zijn voorzet leek Melvin Ottens raak te koppen maar zijn inzet belandde op de paal. Wie anders dan Luuk Kenter stond op de juiste plaats om de 1-2 binnen te werken. In de slotfase kreeg Zuidlaren nog een ideale kans op de gelijkmaker. De na een overtreding in de zestien toegekende strafschop werd echter kundig gepareerd door Borger-doelman Edwin Haandrikman. Zodoende bleef de eindstand 1-2 in het voordeel van Borger, dat dankzij deze zege steeg naar de zesde plaats op de ranglijst.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Reserves Stadskanaal sneuvelen

Het tweede elftal van SC Stadskanaal is in de eerste ronde van de nacompetitie ...

EEC en HOC in evenwicht

De Kanaalstreek-derby tussen EEC en HOC eindigde afgelopen zondag in een 1-1 gelijkspel. Door ...

Valthermond door naar volgende ronde KNVB beker

Valthermond plaatste zich als groepswinnaar voor de volgende ronde van de beker.