Gieterveen verliest van kampioen Bellingwolde

De drukke ‘Engelse Weken’ lijken hun tol te eisen voor Gieterveen. Steeds meer spelers lopen tegen een schorsing of blessure aan en dit zorgt ervoor dat er de laatste weken vrijwel geen punten meer gehaald worden. Ook vandaag tegen koploper Bellingwolde, waarin goed weerstand werd geboden, werden uiteindelijk geen punten gehaald. Sterker nog, puntverlies van nummer twee FVV zorgde er zelfs voor dat de tegenstander uit Bellingwolde zich al een week eerder dan verwacht mocht kronen tot kampioen.

Vroege achterstand

Bellingwolde kwam goed uit de startblokken en kwam na vier minuten al op een voorsprong. Het was laatste man Korte die de bal oppikte op het middenveld en met een dribbel de buitenspelval van de bezoekers omspeelde. Met een lage schuiver opende hij hierop de score. Gieterveen moest hier even van bekomen, maar wist langzamerhand steeds meer het initiatief naar zich toe te trekken.

Blessure Niek Drent

Grote kansen leverde dit zelden op. Oeben was met een afstandsschot nog het gevaarlijkst, maar zijn inzet ging hoog over. Na een dik half uur breidde de thuisploeg de voorsprong toch uit. Eigenlijk direct nadat Drent de wedstrijd had verlaten met een hamstringblessure kopte Martin Ras bij de tweede paal binnen na een scherp genomen hoekschop. Vlak voor rust kreeg Ras nog een grote kans, maar hij schoot naast en over uit een harde, lage voorzet.

Smit scoort

Na de thee kwamen de bezoekers scherp uit de kleedkamer en dit leverde al snel de aansluitingstreffer op. Dennis Smit werd vrijgespeeld aan de linkerkant en gaf voor op de inkomende spitsen. Zijn bal werd door alles en iedereen gemist en stuiterde daarop over de sluitpost van Bellingwolde. Hierop was het initiatief wederom voor de bezoekers. Het was een stuk feller in de duels dan in de eerste helft en creëerde zowaar wat kansen op de gelijkmaker. Deze keer was de sluitpost van de thuisploeg wel attent op een harde inzet van rechtsback Mentink en vlak daarna bereikte Oeben zijn maatje Bakker niet goed nadat hij zijn directe tegenstander te snel af was geweest.

Bellingwolde beslist wedstrijd

In het restant van de wedstrijd golfde het spel op en neer. Gieterveen ging steeds meer op de aanval spelen, waardoor Bellingwolde ook een aantal keer gevaarlijk voor Lugtenborg op dook. De grootste kans was voor Jesse Korte, hij ontving de bal achter de laatste linie en was de uitkomende Lugtenborg al voorbij. Zijn balletje rolde echter langzaam voor de goal langs. Nadat een voorzet van Mentink er bij de tweede paal nog bijna in viel besliste Bellingwolde in de allerlaatste minuut de wedstrijd.

Feestgedruis barst los

In een identieke situatie dook nu Jeffrey van der Veen voor Lugtenborg op. Hij werkte de bal wel langs de uitkomende sluitpost en zorgde daarmee voor de eindstand. Toen bekend werd dat FVV ook in de laatste minuut op achterstand was gekomen barstte het feestgedruis los en maakte de scheidsrechter een eind aan de wedstrijd.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Publiek winnaar bij Valthermond – VKW

Valthermond en VKW schotelden het ruimschoots aanwezige publiek zaterdagavond een heerlijke wedstrijd voor. VKW ...

Borger verliest onnodig van DKB

Borger kreeg de betere kansen in het duel met DKB, maar de ploeg uit ...