Nieuw-Buinen heeft op het eigen sportpark met 0-0 gelijk gespeeld tegen Frisia 1883 uit Leeuwarden. Door de verrassende overwinning van Rolder Boys wordt de ontmoeting van volgende week met de zwart-witten cruciaal in de degradatiestrijd.

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

foto’s: Harold Woortman

Beroerd begin

Nieuw Buinen kende een vervelende start van de middag. De wedstrijd was nog maar amper begonnen toen de bal al bij op de stip lag. De scheidsrechter van dienst zag een kleine botsing tussen een aanvaller van Frisia 1883 met sluitpost Brian de Jonge als een overtreding en gaf daarbij eveneens een gele kaart aan de keeper van de thuisclub. Tot opluchting van iedereen die Nieuw Buinen een warm hart toedraagt was het dezelfde Brian de Jonge die de zwak ingeschoten bal uit zijn doel ramde.

Frisia beter

Daar waar iedereen dacht dat Nieuw Buinen vandaag op zoek zou gaan naar de overwinning, was de werkelijkheid dat Frisia 1883 in de eerste helft feller was in de duels, het betere veldspel had en ook nog de beste kansen kreeg om op een verdiende voorsprong te komen. De thuisploeg kwam het eerste bedrijf echter zonder kleerscheuren door.

Geen potten breken

Beide ploegen waren in de tweede helft aardig aan elkaar gewaagd, maar voorin kon de thuisploeg geen potten breken. Twintig minuten voor tijd Koen Hateboer ingebracht: de aanvaller bleek van toegevoegde waarde, maar alsnog lukte het niet te scoren. Roy Hooiveld kon bijna profiteren en ook Hateboer zelf kreeg een scoringskans, maar het bleef bij 0-0.