Dat Musselkanaal met lege handen terug zou keren uit Dalfsen hadden velen al ingecalculeerd. Maar wat was Musselkanaal dichtbij een stunt tegen de nummer twee van de derde klasse C. Na het debacle tegen Sleen leverde Musselkanaal nu een puike prestatie. Helaas zat het de gasten niet mee. Daardoor verloor Musselkanaal met 3-2 en was het zo dichtbij een punt of drie punten geweest.

Voorzichtig begin

Musselkanaal begon zeer voorzichtig aan de wedstrijd tegen Dalfsen. De thuisclub stond 22 wedstrijden aan kop maar zag de laatste week Dalen voorbij komen. Een tweetal weken geleden had Musselkanaal thuis kansloos met 2-0 verloren van Dalfsen. De ploeg van trainer Jacob Grooten begon ook nu weer sterk aan de wedstrijd en de kansen waren in het begin ook voor Dalfsen. Jeroen Kamphuis kopte naast en een vrije trap van Chiel Huisjes werd net onder de lat weggetikt door Arjan Scholte Aalbes. Na tien minuten kreeg Musselkanaal echter toch een enorme kans maar Gerwin Schmitz schoot van vijf meter hoog over.

Lachende Kayser

Opnieuw was het Dalfsen wat volop de aanval zocht en Musselkanaal had geluk dat een fout niet werd afgestraft door Huisjes. Musselkanaal kroop wat meer uit hun schulp en Jordy Oost gaf een prima pass op Rolf Kayser. Keeper Mark Knol kwam zijn doel uit en knalde tegen een medespeler aan. Kayser was de lachende derde door de bal in het doel te schieten: 0-1. Keeper Knol blesseerde zich zodanig dat hij vervangen moest worden door Iwan Haarman. Niet veel later kreeg de thuisclub weer een grote kans maar Maarten Pouwels kopte vrij voor het doel over. In de blessuretijd kreeg Oost nog een kans maar hij tikte de bal net naast. Aan de andere kant was het wederom Huisjes die een vrije trap maar net over schoot.

Gelijkmaker

De tweede helft dwong een fel Dalfsen Musselkanaal opnieuw achteruit. Na vijftig minuten moest Jorn Wiekens aan de noodrem trekken om Pouwels te stoppen. Een gele kaart was het gevolg, waar heel Dalfsen om rood smeekte. Uit de vrije trap ontstond een corner. De bal werd hoog voor het doel geplaatst. Er ontstond een hectische situatie waarbij de bal een aantal keren werd ingeschoten. Uiteindelijk was het Pouwels die raak schoot. Wat scheidsrechter Huizer echter ontging was dat keeper Scholte Aalbes duidelijk gehinderd werd en zodoende niet meer bij de bal kon komen: 1-1.

Onberispelijke Kayser

Musselkanaal ging niet bij de pakken neerzitten en gaf Dalfsen vanaf dat moment uitstekend partij. Beide teams kregen wat kansen, Pouwels had de grootste maar het was Jeroen Ots die net op tijd redding wist te brengen. Even later ging Oost er vandoor maar hij werd ten kostte van een hoekschop net op tijd gestuit door Stefan Jansen of Lorkeers. De corner van Kevin Oosting werd slecht weggewerkt door de Dalfsen verdediging, Kayser kreeg de bal voor de voeten en knalde onberispelijk raak: 1-2. Met nog een kwartier te gaan zag het er dus goed uit voor de gasten.

Sportief Dalfsen

Tien minuten voor het einde een sportief gebaar van de thuisclub toen Musselkanaal de bal uittrapte vanwege een blessure. Waar je dikwijls ziet dat de bal niet wordt teruggeven deed dat Dalfsen dat ondanks de achterstand toch. Een minuut later wilde Huizer een overtreding op Maurice Meijer niet zien. Dalfsen passte de bal naar voren op Frank Schurer. Jorn Wiekens wist de bal weg te schieten maar raakte daarbij ook Schurer. Deze liet zich vallen en Huizer kende de thuisclub een strafschop toe. Sjoerd Klarenbeek schoot vanaf elfmeter de 2-2 binnen.

Zure druiven

Het eindsignaal kwam steeds dichterbij en Musselkanaal leek een punt te behalen. Terwijl de klok bijna negentig minuten aanwees mocht Dalfsen een vrije nemen vanaf rechts. De voorzet werd door een Dalfsen speler over de achterlijn geschoten, maar Huizer kende toch een corner toe die Musselkanaal uiteindelijk fataal werd. De bal kwam hoog voor het doel en uiteindelijk voor de voeten van Huisjes en deze knalde de bal alsnog binnen: 3-2. De paar minuten blessuretijd leverde niets meer op voor beide ploegen. Een uiterst gelukkige overwinning voor de thuisclub. Voor Musselkanaal waren de druiven zuur want een puntje zou welkom zijn geweest.