Westerwolde verliest doelpuntrijk duel van MOVV

In een waar doelpuntenfestijn heeft Westerwolde gistermiddag verloren van MOVV: 5-4. De ploeg van Loek Swarts liep de gehele wedstrijd achter de feiten aan en hadden in Jordi Blaauw een ware plaaggeest: hij scoorde vier keer.

Helemaal vrijgelaten

Na een eerste reële scoringskans voor Westerwolde was het meteen Jordi Blaauw die zijn stempel op deze wedstrijd drukte. Helemaal vrijgelaten wist hij in de twaalfde minuut binnen de vijf-meter de bal behendig binnen te tikken. Westerwolde zat niet bij de pakken neer, kwam een aantal keer gevaarlijk door, maar het ontbrak aan de nodige nauwkeurigheid bij de voorwaartsen van de Vlagtwedder formatie.

Goed doorzetten

MOVV ging beter met de geboden kansen om en in de twintigste minuut zorgde laatste man Johan Offringa voor de tweede treffer namens MOVV. Opnieuw niet sterk verdedigen van Westerwolde stelde Jordi Blaauw na iets meer dan een half uur spelen in de gelegenheid zijn tweede van de middag te maken door ongehinderd binnen te koppen. Drie minuten later bood Kevin van der Laan na goed doorzetten op links Merijn te Velde namens Westerwolde de mogelijkheid de 3–1 binnen te schieten.

Veerkrachtig Westerwolde

Met twee verse krachten in de gelederen begon Westerwolde voortvarend aan de tweede helft, maar het was andermaal Jordi Blaauw die als grote man van deze wedstrijd Westerwolde op een nog grotere achterstand zette. Uit de rebound, na een prima reactie van doelman Otto op een hard afstandsschot, reageerde hij het meest alert en kopte zijn derde treffer binnen. Evenals vier dagen geleden toonde Westerwolde weer behoorlijk wat veerkracht en met een prachtig schot vanaf achttien meter verraste spits Martin Boer in de vijftigste minuut keeper Froma van MOVV in de linkerbenedenhoek: 4–2.

Miraculeuze treffer

MOVV scheen de weg enigszins kwijt te zijn, wat resulteerde in een miraculeuze treffer in eigen doel van MOVV’er Bart Groenewold. Direct hierna had de voor Rik te Velde ingevallen Joan Solano voor open doel de kans de score gelijk te trekken, maar hij wist het net niet te vinden. Aan de andere kant wist opnieuw Jordi Blaauw de trekker wel doeltreffend over te halen.

Heerlijke volley

Door zijn vierde en voor MOVV’s vijfde treffer was de wedstrijd gespeeld. Het mooiste moment van de wedstrijd moest echter nog komen. In de slotminuut scoorde Harmen Huls met een heerlijke volley vanaf een meter of tien het vierde doelpunt voor Westerwolde. De bal verdween onbereikbaar voor iedereen precies in de kruising. En daarmee was het kruit van beide ploegen op in deze doelpuntrijke en dus amusante wedstrijd: 5–4.