Borger naar moeizame winst in laatste thuiswedstrijd

Borger heeft haar laatste thuiswedstrijd nipt met 2-1 gewonnen van Lycurgus. Het was tevens de laatste wedstrijd van Erik Joling, die bijna twee decennia te bewonderen was binnen de eerste selectie van SV Borger. Een prestatie van formaat, die een passende beloning kreeg met een overwinning.

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

foto’s: Alle Oldenbeuving

Vijf 100% kansen

Dat het allemaal zo moeizaam ging deze middag, mocht vooral het aanvalsduo Luuk Kenter en Albert Stevens zich aanrekenen. Het tweetal kreeg in de eerste helft vijf 100% procent kansen om te scoren, maar verzuimden keer op keer om het af te maken of de situaties goed uit te spelen. En zo gebeurde het niet dat Borger comfortabel kon gaan rusten, maar dat het tegen een 0-1 achterstand aankeek.

Onnodige achterstand

De bezoekers uit Groningen scoorden wel uit de eerste de beste kans en dus stond Borger tegen een onnodige achterstand aan te kijken. Borger was het daarna ook even kwijt en doelman Edwin Haandrikman moest dan ook nog enkele keren handelend optreden.

Ovationeel applaus

In de tweede helft moest er dus het een en ander recht worden gezet en zo geschiedde het ook na een kwartier spelen in de tweede helft. Na een prima aanval scoorde Stevens dan uiteindelijk wel op aangeven van Björn Everts.  Drie minuten later was het ook al 2-1 en nu was het Kenter die wel raak wist te schieten. Ondertussen was Joling al binnen de lijnen gekomen om zijn laatste minuten in het groenwit te maken in het eerste elftal.  Het was hem helaas niet meer gegund om nog een doelpuntje mee te pikken, maar onder ovationeel applaus verliet hij twee minuten voor tijd het veld en kan hij terugkijken op een prachtige carrière.

Belangrijke rol

Zo wist Borger de laatste thuiswedstrijd van het seizoen te winnen en speelt het volgende week wellicht nog een belangrijke rol in de kampioensstrijd.  Borger moet namelijk op bezoek bij Achilles, dat in punten gelijk staat met Elim, waarbij laatstgenoemde een veel beter doelsaldo heeft. Achilles zal dus moeten winnen en moeten hopen dat Elim puntenverlies lijdt. Het belooft dan ook nog een boeiende laatste speeldag te worden.